23948sdkhjf

Leddelt top-monteret bom giver råstyrke

10 tons gravemaskine gør som de store og får op til 45 procent mere løftekapacitet
Gør som de store drenge og vis musklerne. Sådan er devisen for den nye midi-gravemaskine SV100 2PB fra den japanske maskinproducent Yanmar.

Den 10 tons tunge gravemaskine har hentet sin bom-konfiguration fra store gravemaskiner på hjul og ruller ud på bælter med leddelt bom og betragteligt mere løftekapacitet.

2PB i typebetegnelsen står for 2 Piece Boom – altså bom i to dele. Leddelingen smitter kraftigt af på maskinens manøvredygtighed.

Den leddelte bom øger kun maskinens vægt med 845, og så er ekstra kontravægt regnet med. Det medvirker til at forbedre løftekapaciteten med helt op til 45 procent.

Beskyttet cylinder

”SV100 2PB har en enkelt topmonteret bom-cylinder, og det giver mulighed for helt at beskytte cylinderen og dermed reducere risikoen for skader. Samtidig har konstruktørerne lettet den daglige vedligeholdelse af maskinen ved simpelthen at halvere antallet af smørepunkter”, fortæller salgschef Robert Kjærgaard hos den danske Yanmar-importør, Stemas Maskinsalg.

Styr på miljøet

Den nye midi-japaner med leddelt bom har en arbejdsvægt på 10.360 kg. Gravedybden er 4580 mm. Yanmar har naturligvis selv leveret Stage III B-motoren, som byder på 73 hk.

Sigh
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14