23948sdkhjf

Energisk afdelingsleder på alle pladser

Jørn Vejs svinger Trekantens Diamantskærings fane i Esbjerg, hvor han forsøger at komme forbi alle byggepladser i byen
Jørn Vejs tager imod på sit kontor i Esbjerg. Han er afdelingsleder i den otte mands store afdeling af Trekantens Diamantskæring i Afdeling Sydvest og har været det i seks år nu.

Grunden, vi står på, tilhører Stark. Trekantens Diamantskæring opkøbte deres afdeling i Esbjerg for få år siden, og lejer sig nu ind på deres område.

”Til at starte med havde jeg kontor hjemme hos mig selv. Det er jeg glad for, at jeg er kommet af med. Jeg bor selv i Esbjerg, og hver gang jeg ser en ny plads starte op, tager jeg ud og viser fanen. Det gælder om at holde sig til. Det betyder også, at vi næsten er med på alle byggepladser i Esbjerg, siger Jørn Vejs, afdelingsleder, Trekantens Diamantskæring, Sydvest.

Gazelle i beton

Jørn Vejs er ekstremt energisk. Fra hoveddøren går rundvisningen forbi kaffeautomaten, ud igennem værkstedet mellem kædesave, og klinger med diametre på op til 160 cm og videre ud til firmabilen udenfor. Trekantens Diamantskæring startede i 1998 og er i dag en af landets største betonskærevirksomheder med 65 medarbejdere fordelt over hele landet, hvor de tilbyder skærings- og boringsarbejde i materialer som beton, asfalt, granit, sten og fliser.

”Vi har de seneste år oplevet stor vækst og er blevet udnævnt til Gazelle-virksomhed flere år i træk. Der er omkring 10-12 timer hver dag, så man skal have et godt bagland derhjemme, og man skal have nogen, der synes, det er lige så sjovt”, siger Jørn Vejs, mens han drejer nøglen i tændingen og sætter bilen i gear.

Nervøs for hullerne på havnen

Første stop på ruten er det nye storcenter, hvor en medarbejder står på en lift og borer. Jørn Vejs skal lige aflevere nogle beslag.

Han har travlt, men tager sig alligevel tid til en lille sludder, inden turen fortsætter ned forbi havnen og Siemens Wind Powers område. Regnen står ind imod land, hvor ni mand fra Trekantens Diamantskæring sidder med hver deres Hilti-boremaskine og kværner løs i betondækket under sig. Det er tre gange 1440 huller, der skal bores.

”De kører ni til 10 timer om dagen for at kunne overholde tidsplanen. Hullerne er til gevindstænger til fødder til vindmøller, så de kan samles på land og sejles hele til Vadehavet. Det er den største sag, jeg har givet tilbud på. Det kriller i maven, for hvis det bare tager 1,5 minut længere tid pr hul end beregnet, taler vi om ugers forsinkelse, så jeg har dælme været nervøs”, siger Jørn Vejs.

Har set større problemer

Tilbuddet, som Jørn Vejs har givet, er sat til, at mændene på havnen kan bore to huller i timen. Lige nu er de foran planen, men tingene kan hurtigt vende.

”Det er hårdt og ensformigt arbejde, og nu regner det også. På et eller andet tidspunkt sker der et eller andet oppe i hovederne på folk. Man skal bruge humor, og man bliver nødt til at motivere folkene”, siger Jørn Vejs

En fyr kommer ind i containeren, hvor vi står og sætter et rødt mærke med en touch på en tegning over hullerne, der skal bores. Henning hedder han. Det røde mærke, han har sat, viser, at boret har ramt et ”længdejern” som Jørn Vejs kalder det lodrette jern i fundamentet.

”Går det godt?”, spørger han.

”Jeg kan ikke få det sidste jern op. Her til middag havde jeg kun nået to huller. Jørn Vejs ser skuffet ud, men siger:

”Vi har været ude i større problemer”.

En mand man kan udnytte

Klokken nærmer sig 16. Bilen sætter kursen hjemad mod kontoret igen. Dagen skulle egentlig være slut nu, men telefonen bliver ved med at ringe. Det er medarbejderen Brian fra butikscenteret. Boret er røget. Det er et Ø22, og Jørn Vejs har ingen på lager. De må bringes fra hovedkontoret i Kolding, tre kvarters kørsel derfra.

”Der mangler fem huller, og det tager cirka en time om hvert hul”, fortæller Brian. Hullerne skal være færdige i dag, og Brian indvilliger i at blive.

”Han er en dygtig mand. Sådan en som ham kan man godt udnytte, men det skal man ikke. Jeg har sagt til ham, at han skal sige fra”, fortæller Jørn Vejs. Han skulle selv have været tidligt hjemme hos hustruen, men de planer har det ødelagte bor ændret på, med det er ikke noget Jørn Vejs tager særligt tungt.

”Der er mange ting at tage stilling til lige nu og her. Det er det, der gør det sjovt at være i branchen”, slutter han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11