23948sdkhjf

Forvandling af fjordpark i Aalborg er skridtet nærmere

Nyt prækvalifikationsmateriale er ude på Aalborgs nye fjordpark, hvor det nu bliver muligt at byde på en hovedentreprise sideløbende med seks storentrepriser
Det er nu igen muligt at vise interesse for Vestre Fjordpark i Aalborg.

Det nye prækvalifikationsmateriale er ude, efter at bud væsentligt over budget førte til en annullering i første omgang.

Til forskel fra før er det nu muligt at byde ind på en hovedentreprise ud over de seks storentrepriser.

”Vi har nu åbnet op for, at man kan give bud på en hovedentreprise og samtidigt givet mulighed for at samle flere storentrepriser i én. Ved at gøre det, håber vi at få lidt mere konkurrence”, siger projektleder Anders Toft Hougaard fra Aalborg Kommunes by- og landskabsforvaltning til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

”Vi vil fortsat tilgodese de mellemstore, men samtidigt vil det her måske være med til at skabe lidt mere interesse hos de helt store”, fortsætter han og fremhæver, at det er markedsprisen, der bestemmer, hvilken entrepriseform, man ender ud med.

Viser det sig at være billigst med hovedentreprisen, så er det den vej, man går, og er det omvendt modellen med storentrepriserne, så vil det være sådan, arbejdet bliver opdelt, lyder det.

”Vi går ind og kigger helt nøgternt på, hvad der er billigst”, siger han.

Ingen ekstra midler

Der er ikke tilført ekstra midler til projektet på nuværende tidspunkt, så det samlede budget, lyder fortsat på 65 mio. kroner.

Pengene kommer blandt andre fra Lokale og Anlægsfonden, Det Obelske Familiefond og Nordeafonden.

”Vi er ikke blinde for, at vi ikke kommer helt i mål med besparelserne på entrepriseformen alene. Derfor går vi også ind og justerer på byggemetoder og materialer, så vi kan komme i mål - vel og mærke uden, at det går ud over æstetikken og anvendeligheden”, påpeger Anders Toft Hougaard og tilkendegiver, at det fortsat er målet at stå med en færdigudviklet fjordpark op til DGI-stævnet i sommeren 2017, som Aalborg er vært for.

”Vi håber og tror på, at det kan lade sig gøre inden for tidsplanen”, siger han.

Deadline for anmodning om deltagelse er den 8. oktober 2015 kl. 10.

Storentrepriserne
På samme måde som før vil det være muligt at byde ind på de følgende seks storentrepriser, hvor der er ændret lidt på ordlyden:
Jord, beton og anlæg
Kystanlæg og vandbygning
Råhus
Tømrer, murer og maler
Installationer
Anlægsarbejder
Derudover vil det altså være muligt med sideordnet tilbud på hovedentreprise.

Du kan læse mere om udbuddet på www.licitationen.dk under udbud.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111