23948sdkhjf

Forsinket bygningsreglement trækker nye produkters afkast i langdrag

Virksomheder, der er klar med nye produkter, som lever op til kravene i BR15, må forberede sig på, at der går længere tid, før investeringen giver afkast
Det kan tage længere tid, før investeringer i nye produkter, der kan leve op til kravene i det nye bygningsreglement, begynder at tjene sig hjem.

Det er ifølge konsulent i Dansk Byggeri, Jan Alstrøm, en af konsekvenserne af forsinkelsen af det nye bygningsreglement (BR15).

”Har en virksomhed forberedt et produkt eller en løsning, er time-to-market blevet forlænget. Der går altså længere tid, før produktet er på markedet end planlagt, og dermed går der også længere tid, før virksomhedens investering begynder at tjene sig hjem”, siger han.

Kommissionen bekymret

Udkastet til BR15 blev i april sendt til notifikation i EU-Kommissionen med henblik på ikrafttræden primo august 2015.

Kommissionen har forlænget stand-still perioden for notifikation af BR15 med tre måneder indtil den 3. november 2015.

Begrundelsen for forlængelse af stand-still perioden er, at Kommissionen er bekymret for samspillet mellem bygningsreglementets bestemmelser om installation af olie- og naturgasfyr og princippet om varernes frie bevægelighed.

Ifølge et dokument sendt til Folketingets Finansudvalg vurderer Transport- og Bygningsministeriet, at det inden for de kommende måneder vil være muligt at opnå enighed med Kommissionen om en endelig udformning af reglerne, så bygningsreglementet kan træde i kraft 1. januar 2016.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094