23948sdkhjf

Den rette vandbehandling er et vigtigt valg

Teknologisk Institut advarer mod alvorlige konsekvenser, hvis man vælger forkert når det gælder vandbehandlingen i svømmehaller
Forøgede driftsomkostninger og problemer med vandkvaliteten kan være konsekvensen af at gå på kompromis med normkrav.

Mange svømmehaller står nu over for at skulle træffe afgørende valg, når deres vandbehandlingsanlæg skal renoveres og moderniseres for at kunne opfylde de nye skærpede myndighedskrav til vandkvalitet og vandbehandling.

Giver problemer

Teknologisk Instituts specialister med konsulentvirksomhed inden for svømmebadsteknologi, møder ofte tilfælde, hvor en svømmehal har tekniske og driftsmæssige problemer, fordi man har fået installeret vandbehandlingsteknologi, der ikke lever op til de normkrav, som Dansk Standard har på området.

”Installerer man vandbehandlingsteknologier, der afviger fra normen, uden først at tjekke grundigt, om der er lavet valide undersøgelser af anlæggets filtreringsevne, kan konsekvenserne være, at bygherre senere står med markant forøgede driftsomkostninger eller, at man får problemer med at overholde minimumskravene til vandkvaliteten”, siger Brian Krogh, leder af Teknologisk Instituts team for svømmebadsteknologi.

Bør sikre sig

Brian Krogh anbefaler derfor, at svømmehallerne og de kommunale bygherrer sikrer sig, at de inden valg af ny vandbehandling søger rådgivning fra professionelle svømmebadskyndige, der har en solid faglig kompetence og erfaring på området.

”Vælger man at løbe risikoen og installere udstyr, der ikke lever op til kravene, skal man være indstillet på, at det kan resultere i forøgede driftsomkostninger eller i værste fald lukning af svømmebadet, hvis vandkvaliteten ikke kan opretholdes”, siger han.

Anbefaling
Dansk Standards anbefalinger for vandbehandlingsteknologi er beskrevet i DS 477: ’Norm for svømmebadsanlæg’.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125