23948sdkhjf

Kulturforskelle skal opleves og læres

Talentudviklingsprojektet Young Seen giver unge ingeniører international erfaring
Italienere kan godt finde på at lave grundlæggende om i projektet helt frem til deadline. Det er en af de ting, ledelsestalentet Rune Andersen fra rådgivervirksomheden Niras har lært af at deltage i rådgiverprogrammet Young Seen.

Det er ifølge rådgivervirksomheden en genvej til at få international erfaring, samtidig med at man bider skeer med en faglig udfordring.

Young Seen-programmet er en del af Niras’ internationale rådgiversamarbejde Seen, der består af fire europæiske rådgivningsvirksomheder, nemlig Niras, Witteveen+Bos fra Holland, svenske Tyréns og Artélia fra Frankrig.

Ledelsestalenter

Young Seen giver hvert år tre unge ledelsestalenter fra hvert firma mulighed for at afprøve internationalt, tværfagligt samarbejde.

I år har Niras’ bidrag af talentmasse haft et ekstra internationalt pift, da deltagerne blev hentet fra kontorerne i Allerød, Stockholm og Cambridge.

Sammen med svenske Hanna Mossfeldt og britiske Madeline Hodge startede danske Rune Andersen programmet i Grenoble, Frankrig, hvor der blev lavet grupper og uddelt projektopgaver.

”Vi brugte en masse krudt på at snakke sammen og lære hinanden at kende. Det var en kort intro, og så starter opgaven ellers, så man skal finde ud af, hvad man vil fokusere på, og hvem der gør hvad,” siger Rune Andersen.

International erfaring

De næste fire måneder arbejdede deltagerne i blandede grupper med hver deres opgave, hvor det hele foregik online.

I Rune Andersens gruppe handlede opgaven om udviklingen inden for Building Information Models (BIM), og der var frie tøjler til, hvordan man ville løse opgaven, og hvordan produktet skulle tage sig ud.

”Der kan være stor forskel på, hvordan nationaliteter begår sig i branchen. For eksempel når en mere ’omstillingsparat’ italiener efter fire måneders gruppearbejde stiller spørgsmålstegn ved opgavens udformning to timer før præsentationen i Rotterdam. I Italien er man vant til, at kunder hurtigt kan vende på en tallerken. Så det handler om at forstå det sociale aspekt, og om at vide hvordan andre tænker”, siger Rune Andersen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.332