23948sdkhjf

Nyt dansk campusbyggeri i Australien

Usynlige overgange mellem inde og ude samt effektivt skandinavisk undervisningsbyggeri bliver hjørnesten i Henning Larsen Architects’ opgave med at tegne nyt universitetsområde i Queensland
Henning Larsen Architects har i samarbejde med de australske Wilson Architects vundet konkurrencen om at tegne et nyt universitetsområde til Queensland University of Technology i Brisbane i Australien.

Det nye campusområde, til i alt 350 mio. kroner, bliver en del af Kelvin Grove Campus, få kilometer fra Brisbane, og skal være med til at skabe en stærk profil for Queensland University of Technology.

Det er planen at sætte universitetet på landkortet over videregående uddannelser i regionen.

Usynlige overgange

Undervisningsbygningen, som også bliver nybygget, skal rumme flere af universitets afdelinger og bliver koblet sammen med den eksisterende biblioteksbygning og det omkringliggende landskab.

De nye studieområder, undervisningslokaler og rum for uformelle møder skal understøtte visionen om at skabe en usynlig overgang mellem inde- og uderum.

”Australien er ledende inden for den globale uddannelsessektor og i deres tilgang til læring. I Skandinavien har vi også en lang tradition på det felt og jeg ser det som en mulighed for at samle vores viden, inspirere hinanden og skabe effektive læringsmiljøer,” siger Anders Sælan, arkitekt og partner hos Henning Larsen Architects, om byggeriet og samarbejdet.

Projektet sætter, ifølge arkitekterne, nye standarder for innovativt og bæredygtigt design. Et omfattende landskabsprojekt skal bidrage til et fodgængervenligt centrum på campus og skabe forbindelser til nærmiljøet.

Den del af arbejdet vil blive udført i samarbejde med en af Australiens førende landskabsarkitekter Taylor Cullity Lethlean.

Queensland University of Technology fordeler sig på tre campus-områder i og omkring Brisbane, med omkring 40.000 studerende og tilbyder over 400 kurser, uddannelses- og forskningsprogrammer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11