23948sdkhjf

Superrenovering får europæisk hæder

Det bæredygtige hotel og konferencecenter Green Solution House på Bornholm er indstillet til fornem pris sammen med 31 andre miljøvenlige byggerier
Hotel og konferencecentret Green Solution House (GSH) på Bornholm er indstillet til europæisk hæder fra organisationen Construction 21 på grund af sine nytænkende miljøinitiativer.

Huset har allerede vakt opsigt både herhjemme og internationalt, da det spektakulære byggeri blandt andet indeholder tæpper, der renser luften for støv, tagbelægning der nedbryder luftforurening og såkaldte smart rooms, hvor hotelgæsten kan designe sit eget indeklima via en tablet.

Nu er byggeriet blevet indstillet til den europæisk hæderspris af den internationale organisation Construction 21, som har Green Solution House med på listen over mulige vindere af den prestigefyldte COP 21-pris, der uddeles i Paris i december.

Sundt indeklima

Green Solution House er repræsenteret i kategorien ”Health and Comfort”, der belønner miljøvenlige og bæredygtige byggerier med sundt indeklima og stor komfort.

”Vi er meget glade for vores danske kunder, men vores mål har hele tiden været at få hele verden med, og derfor betyder det selvfølgelig meget, at Green Solution House nu kommer på landkortet i hele Europa. Mest af alt kan vi bruge indstillingen markedsføringsmæssigt, for nu bliver vi pludselig nævnt i nogle sammenhænge, hvor vi ellers ikke ville være blevet nævnt” siger en stolt Trine Richter, direktør i Green Solution House.

Sammen med 31 andre

Green Solution House er indstillet til prisen sammen med i alt 31 andre miljøvenlige byggerier fra blandt andet Frankrig, Belgien og Spanien.

Udover indstillingen til COP 21-prisen kan Trine Richter og kollegerne i Green Solution House glæde sig over, at byudviklings- og rådgivningsvirksomheden SLA ved direktør Rasmus Astrup er nomineret til en såkaldt Blue Print Award for landskabsprojektet ”Green Footprints”, der er en integreret del af Green Solution House. Det sker i kategorien ”Bedste bæredygtige projekt”.

Landskabsprojektet i Green Solution House udmærker sig i særlig grad ved at indgå i et samlet kredsløb med selve hotel- og konferencebygningen.

”Således bliver spildevand renset af alger og brugt til vanding både ind- og udvendigt, ligesom tanken er, at kompost fra haven skal omdannes til varme og elektricitet via et såkaldt pyrolyseanlæg”, skriver GSH i en pressemeddelelse.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11