23948sdkhjf

A. Enggaard indgår samarbejde om 92.000 kvm bolig

1.200 nye boliger i Aarhus er startskuddet på nyt langsigtet samarbejde mellem A. Enggaard og pensionsselskabet PKA
Entreprenørvirksomheden A. Enggaard har indgået en aftale om et strategisk samarbejde med pensionskassen PKA med henblik på langsigtet investering i ejendomme.

Det ligeligt ejede partnerskab omfatter indledningsvis tre konkrete investeringer i boligprojekter i Skejby, Brabrand og på Ceres-grunden i Aarhus, som A. Enggaard er i gang med at udvikle. De tre projekter vil resultere i cirka 1.200 boliger på i alt omkring 92.000 kvm.

”Vi har haft et mangeårigt samarbejde med PKA, og det er den her aftale en videreførelse af. Det er en form for fornuftsægteskab, hvor vi kombinerer vores markedsnærhed i Aarhus med PKA’s kapitalkraft. Begge parter er interesserede i at investere i fast ejendom i Aarhus, og lige nu har vi de tre konkrete projekter på tegnebrættet, men vi håber, der kommer mere”, siger Asger Enggaard, direktør i A. Enggaard A/S.

Flere fordele ved samarbejde

A. Enggaard A/S er et større familieejet og anerkendt firma gennem tre generationer inden for blandt andet anlæg- og byggeentreprenørvirksomhed og projektudvikling med kontorer i Aalborg og Aarhus.

Hos PKA er man glade for samarbejdet. Her mener ejendomschef Nikolaj Stampe, at aftalen kan skabe positive synergier mellem den institutionelle investor og private selskab:

”Med 4.000 tilflyttere til Aarhus årligt er der behov for at private aktører er med til at skabe gode rammer i byen for at imødekomme det store behov for boliger. Aftalen udnytter den synergi som eksisterer via A. Enggaards kompetencer som anerkendt projektudvikler og bygmester i kombination med PKA’s finansielle styrke. I PKA ser vi derfor flere fordele ved at indgå dette samarbejde med A. Enggaard”, siger Nikolaj Stampe, ejendomschef i PKA.

Langsigtet samarbejde

PKA og A. Enggaard har tidligere samarbejdet om to byggeprojekter – City Campus Aalborg Universitet og Sundhedshuset i Vejle, PKA-investeringer på henholdsvis 450 mio. kr. og 270 mio. kr. Aftalen om det langsigtede strategiske samarbejde omfatter, at A. Enggaard er forpligtet til at udvikle og opføre de omhandlede projekter, mens pensionskasserne leverer byggefinansieringen frem til ibrugtagning og endelig finansiering.

”Selvom A. Enggaard er en velkonsolideret virksomhed, så giver samarbejdet bedre økonomisk mulighed for hurtig gennemførelse af flere projekter, som vi aktuelt arbejder med. Vores årsomsætning ligger på omkring 1,7 mia. kroner, og de tre planlagte projekter kan indpasses i vores produktionsprogram, så umiddelbart giver samarbejdet ikke anledning til at ansætte flere”, siger direktør Asger Enggaard.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127