23948sdkhjf

Ny Rockwool-fabrik slår tre fluer med ét smæk

Statsministeren klippede torsdag snoren til Rockwools nye fabrik. Og det giver god mening at investere en halv milliard kroner i Nordjylland, lyder det fra isoleringsgiganten.
Det er efterhånden tre år siden, at bestyrelsen i Rockwool-koncernen godkendte planen om at udvide produktionsanlægget i Øster Doense ved Hobro.

Derfor var torsdag den 3. september 2015 en stor dag for fabrikschef Herluf Nielsen, som i lang tid har set frem til endelig at tage ” enhver fabrikschefs drøm af en mineraluldsfabrik ” i brug:

- Det er en milepæl for et projekt, som vi har arbejdet på i lang tid. Vi har fået et flot anlæg, en imponerende fabrik, og vi har de dygtige ansatte, der skal til for at kitte det hele sammen, sagde fabrikschefen fra talerstolen, inden statsminister Lars Løkke Rasmussen fik æren af at klippe den røde snor.

Den nye produktionslinje gør Rockwool i stand til at:

- øge sin produktion væsentligt.
- producere med en forbedret og mere ensartet kvalitet.
- komprimere produkterne så de fylder halvt så meget.
- genanvende restprodukter fra andre industrier på en mere bæredygtig måde.
- nedbringe miljøpåvirkningen med en mere energieffektiv smelteteknologi.
- levere betydeligt mere overskudsvarme til det lokale varmeværk. I dag dækkes cirka halvdelen af varmeforbruget i værkets 800 tilknyttede husstande.
- I gør det godt her på Rockwool. I sikrer ikke blot produktionsarbejdspladser, I giver også arbejde til lokale håndværkere, og jeres gæster overnatter på de lokale hoteller. Det skaber en positiv spiral, og derfor er dagen i dag en festdag, sagde statsministeren.

Bedre kvalitet og større kapacitet
Op mod en halv milliard kroner har Rockwool investeret i at udvide sin nordjyske fabrik. Og ifølge Thomas Kähler, administrerende direktør i Rockwool Scandinavia, giver det god mening at bygge en af verdens mest avancerede mineraluldsfabrikker i Danmark.

- Med investeringen slår vi tre fluer med ét smæk. Vi styrker vores position i markedet med endnu bedre kvalitet og større kapacitet. Vi sikrer de danske arbejdspladser. Og vi holder fast i en bæredygtig model med produktion tæt på markedet – så vi undgår ressourcekrævende transport af vores produkter, siger han.

De nye fabriksbygninger er spækket med avanceret produktionsudstyr, og det stiller store krav til de ansatte. Som led i projektet har mange været igennem et forløb på ”Rockwool Skolen”, Rockwools eget uddannelsesprogram, mens 15 medarbejdere har været på udlandsophold i USA og Wales, hvor Rockwool har fabrikker med tilsvarende teknologi.

Investeringen i ny teknologi betyder også, at Rockwool kommer til at lancere en række produktnyheder til den danske byggebranche. Produkterne skal bidrage til en bedre og mere effektiv byggeproces med funktionstilpassede produkter, hurtigere montering og øget pladsbesparelse under transport og på byggepladserne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.345