23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Dominans på taget

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad
Sagen om de danske tagpapproducenters dominans på det danske marked, og ikke mindst deres metoder til at styre den del af markedet, de ikke selv sidder på, rumler endnu hos konkurrencemyndighederne.

Licitationen - Byggeriets Dagblad beskrev allerede i december måned sidste år de forhold, der tilsyneladende gør sig gældende, men konkurrencemyndighederne holder fortsat kortene endog meget tæt til kroppen, og det er ikke særligt sundt for nogen. Det er dog kommet frem, at der er afsat betydelige ressourcer til efterforskningen, men det kan man ikke umiddelbart konkludere noget på, andet end at man formentligt ikke vil sætte et stort apparat i gang, med mindre man forventer at finde et eller andet.

Uvisheden er ikke sund for hverken de implicerede virksomheder, eller for den del af markedet, der føler sig ramt af konkurrencebegrænsninger. Det handler ganske enkelt om det image, en samlet tagpapbranche gerne vil fremstå med, men som det ser ud lige nu, så er det hele tagpapbranchen, der risikerer at blive ramt.

Den danske byggesektor eksisterer på grundlag af en fri konkurrence, og som vi har set det i tilfældet med byggekartellet, straffes det hårdt, hvis man ikke overholder spillereglerne.

Tiden må vise, om der er konkurrencebegrænsende forhold i tagpapbranchen, men indtil resultaterne af en undersøgelse foreligger, må det til stadighed undre, hvordan det kan lykkes to store producenter at få det gjort gældende, at tagpapdækninger skal lægges efter deres anvisning, og at man på denne måde kan holde andre ude. Dygtigt, men er det også lovligt?
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156