23948sdkhjf

Byggenyt

REGION NORDJYLLAND

AABYBRO: Der er en stigning i befolkningstallet i Aabybro og der er en stor efterspørgsel efter almene boliger. Kommunalbestyrelsen i Jammerbugt Kommune ser positivt på dette og derfor er der stor opbakning til at gå videre med planerne om almene boliger i byen.

Derfor er der tre projekter i spil, hvor der kan ligge almene boliger i Aabybro, dog skal der naturligvis tages hensyn til plangrundlaget i områderne.

Et af områderne er ved Skovparken øst for de allerede byggemodnede parcelhusgrunde. Her er der mulighed for at opføre ca. 15 tæt/lav boliger af en større størrelse.

En andet areal er ved Emnevej/Kattedamsvej, hvor der er plads til 26 boliger opført i to etager. På nuværende tidspunkt er der en tidligere SFO-bygning og biblioteket i Aabybro er placeret på arealet.

Det sidste område er i centrum af Aabybro ved Østergade med en placering over for Passagen. Der er plads til 25 boliger i to etagers højde. Disse boliger skal ses som et alternativ til Passagen, som blev opført for to år siden, og som er yderst populære.

Det er Nørresundby Boligselskab, der kommer til at stå bag de tre projekter.

BLOKHUS: På Springvandstorvet og ved Aalborgvej i Blokhus er der 17 almene familieboliger på vej.

Det har Kommunalbestyrelsen i Jammerbugt Kommune godkendt. 14 boliger opføres ved Aalborgvej/Strandvejen og tre boliger opføres ved Springvandstorvet.

Boligerne er i størrelsen 88 til 100 kvm. Der er allerede stor interesse for boligerne, trods det, at der ikke har været igangsat markedsføringsaktiviteter.

Det er Nørresundby Boligselskab, der står bag projektet og byggefasen igangsættes i september 2015 og forventes at vare et års tid.

AABYBRO: I efteråret 2014 blev Ungeenheden etableret i en lejet pavillon ved VUC i Aabybro.

Lejemålet af pavillonen udløber i efteråret 2015, så der er bruge for nye lokaler til medarbejderne i Ungeenheden. Derfor køber Jammerbugt Kommune nu halvdelen af VUC-bygningen og dertil følger indgangspartiet, grund og p-pladser med. Det besluttede Kommunalbestyrelsen på det seneste møde. Desuden skal der investeres i ombygning, undervisnings- og mødelokaler, kantine og cafemiljø.

REGION MIDTJYLLAND

RANDERS: Miljø- og teknikudvalget i Randers Kommune besluttede den 30. oktober 2014 at igangsætte planlægningen for boliger på området for Elros nedlagte tekniske anlæg i Over Hornbæk samt evt. at medtage erhvervsområdet på Normansvej og hjørnegrunden Fladbrovej og Gl. Viborgvej.

Forvaltningen har udarbejdet et lokalplanforslag, som giver mulighed for, at der kan opføres boliger på Elros tidligere arealer og fastlægger byggemuligheder i erhvervsområdet på Normansvej og på ejendommen Gl. Viborgvej der overføres til byzone.

Der er mulighed for en boligbebyggelse på op til 26 åben – lav boliger og op til 32 tæt-lav boliger. Den nordlige del af området skal overføres til byzone.

Der er ønske om at etablere en dagligvarebutik i lokalplanens syd- vestligste område. Dette forudsætter imidlertid en ændring af kommuneplanen, og dette område er derfor i dette lokalplanforslag udlagt til tæt-lav boliger.

Vejarealet og hjørneejendommen Fladbrovej og Gl. Viborgvej er i landzone og overføres med lokalplanen til byzone. Lokalplanforslaget sikrer derved, at byggemulighederne for ejendommen er fastlagt. Der gives mulighed for at etablere yderligere 4 boliger i de eksisterende bygninger og etablere liberale erhverv nærmest Gl. Viborgvej.

REGION SYDDANMARK

SVENDBORG: Svendborg Byråd har vedtaget et forslag til lokalplan for et boligområde ved Efterskolevej i Rantzausminde.

Lokalplanforslaget er udarbejdet for at give mulighed for at omdanne området med den tidligere efterskole til et nyt boligområde, nu hvor skolen er flyttet til større forhold i Svendborgs østlige del.

Lokalplanen giver mulighed for at opføre et nyt boligområde med en varieret bebyggelse bestående af parcelhuse og/eller tæt-lav boligbebyggelse i form af rækkehuse. Lokalplanen indeholder mulighed for nedrivning af efterskolens eksisterende bygninger for at give plads til den nye bebyggelse.

REGION SJÆLLAND

LUMSÅS: Odsherred Byråd har vedtaget et forslag til Kommuneplantillæg og VVM for Lundbeck medicinalvarefabrik i Lumsås.

H. Lundbeck A/S har i samråd med Odsherred Kommune samt Miljøstyrelsen valgt at udarbejde en VVM-redegørelse for hele virksomheden på Oddenvej, da man ønsker at skabe rum til at forøge kapaciteten og medarbejderstaben samt have muligheden for at udføre en række VVM-pligtige ændringer i en kommende 10 årig periode.

Det drejer sig blandt andet om etablering af en sjette produktionsenhed på fabriksanlægget, udvidelse af lagerkapacitet og mulighed for at etablere eget renseanlæg til rensning af sanitært spildevand.

REGION HOVEDSTADEN

BALLERUP: Ballerup Kommunalbestyrelse besluttede i maj måned, at der skulle udarbejdes et skitseprojekt for en sammenbygning af Børnehuset Kirstinevangs tre bygningsfløje.

Der er nu i samarbejde med Almenbo, som er administrator for Boligorganisationen Kirstinevang, udarbejdet skitseprojekt, som forelægges til kommunalbestyrelsens godkendelse på mandag.

Skitseprojektet indeholder en helhedsplan for en sammenbygning opdelt i tre prioriteringer. Denne opdeling skyldes en vurdering af, at det ikke vil være muligt at imødekomme alle brugerønsker inden for den aftalte budgetramme. I hvor høj grad det bliver muligt, afhænger af de aktuelle tilbud der modtages fra de udførende.

Indholdet af førsteprioriteringen indeholder alle de nødvendige funktioner og arealer, for at sammenbygningen efterlever brugernes mindste krav. Det vil sige en sammenbygning ved en nybygning på cirka 240 kvm og ombygninger i det eksisterende svarende til cirka 160 kvm. Andenprioriteringen omfatter desuden etablering af et ekstra multirum på cirka 60 kvm, mens tredjeprioriteringen omfatter yderligere ombygninger af de eksisterende lokaler på cirka 150 kvm samt flytning af den eksisterende liggehal.

Byggeriet forventes opstartet omkring januar 2016 og står efter planen klar til ibrugtagning den 1. august samme år.





Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.174