23948sdkhjf

Anlægsnyt

REGION NORDJYLLAND

FREDERIKSHAVN: ​Frederikshavn Kommune har fremlagt et forslag til indsats i vandløbet Bangsbo Å ved Boel Mølle for offentligheden til gennemsyn i mindst otte uger.

Ifølge forslaget skal et stejlt stenstryg Ved Boel Mølle udjævnes fra Boelmøllevej over en strækning på cirka 165 meter nedstrøms forbi en stenkistebro. Udjævningen sker ved at sænke bunden på den øverste strækning og hæve bunden på den nederste strækning.

Indsigelser og ændringsforslag til projektet skal modtages af kommunen senest tirsdag 27. oktober.

Der er også fremlagt forslag til restaureringsprojekter i Engbæk og Sulbæk til høring frem til 28. oktober.

Ved Gadholt Mølle skal stemmeværket repareres og betonbundpladen fjernes opstrøms stemmeværket. Volden ved den nordlige fløjmur retableres, da den støtter muren. Der lægges kampesten i bunden af gennemløbet og lidt op ad siderne på fløjmuren og skillevæggen. Der lægges gydegrus ud i bunden af vandløbet fra stemmeværket og 30 meter nedstrøms.

I Engbæk udskiftes to eksisterende rør med rør af større dimensioner og rørene lægges lavere i vandløbet. Der lægges grus i bunden af rørene. En mindre sø nedstrøms det ene rør snævres ind og bunden af vandløbet hæves. Der lægges også grus og sten ud. En spærring i form af en større sø fjernes ved dels at adskille søen fra vandløbet med en vold og dels ved, at der graves et nyt tracé til vandløbet.

Indsigelser og ændringsforslag til projektet skal modtages af kommunen senest tirsdag d. 28. oktober 2015, inden for normal arbejdstid.

AABYBRO: Jammerbugt Kommune inviterer til workshop om skabelsen af et nyt uderum i Aabybro den 28. september.

Et aktivt og rekreativt uderum for alle borgere er et stort ønske i Aabybro, skriver Jammerbugt Kommune på sin hjemmeside. Nu er muligheden for at få sådan et opstået i forbindelse med opførelsen af den nye Aabybro Skole, som ligger i tilknytning til DGI-Huset.

Hvad dette uderum mere konkret skal indeholde, og hvordan det skal udformes ligger slet ikke fast endnu – og det er derfor, at kommunen efterlyser hjælp fra borgere i byen og inviterer til workshop.

REGION SJÆLLAND

KALUNDBORG: Kalundborg Kommunalbestyrelse har frigivet en halv mio. kroner til udarbejdelse af en plan for udbygning af cykelstinettet i Kalundborg Kommune.

I første omgang skal der udarbejdes en bruttoliste over forslag til strækninger med cykelstier. På baggrund af bruttolisten skal der udvælges fem højt prioriterede strækninger. De fem prioriterede strækninger beskrives og/eller projekteres på et niveau, så de er egnede som ansøgningsmateriale til centrale cykelstipuljer.

HAVNSØ: Kalundborg Kommunalbestyrelse har også frigivet 1.050.000 kroner til projektering og etablering af adgangsvej i et erhvervsområde ved Havnsø.

I forbindelse med budgetaftalen for 2015-2018 blev det aftalt, at der i Havnsø skal etableres en adgangsvej fra den nyetablerede Parallelvej ind i erhvervsområdet.

Parallelvej blev etableret i sin fulde udstrækning i 2014, og der mangler nu en vej, der skal kunne betjene fire mindre erhvervsejendomme inden for lokalplanområdet.

Det forventes at selve etableringen af vejen først vil ske i løbet af 2016.

REGION HOVEDSTADEN

GØRLØSE: Hillerød Byråd har besluttet at ekspropriere et areal på cirka 3.295 kvm i Gørløse i forbindelse med Hillerød Spildevand A/S’ udvidelse af et regnvandsbassin på stedet.

Formålet med udvidelse af regnvandsbassinet er at forsinke regnvand fra de separatkloakerede områder ved blandt andet Amalievej og Th. Petersensvej før udledning til Bygrøften.

Et nyt boligområde ved Gørløsegård bliver også tilkoblet bassinet. Separatkloakering af området og boligprojektet ved Gørløsegård gør det nødvendigt at udvide bassinet hurtigst muligt.

RØDOVRE: Rødovre Kommune har søgt om støtte fra Statens Fremkommelighedspulje til medfinansiering af busfremkommelighed i signalanlæg. Staten ønsker at støtte projekterne og beder om et tilsagn fra Rødovre Kommune om, at projekterne medfinansieres og udføres af Rødovre Kommune i 2016.

Teknik- og Miljøudvalget har givet tilsagn om, at projekterne gennemføres med forbehold for kommunes udviklingsprojekter.

Der skal i alt investeres 1.040.000 kroner i bedre busfremkommelighed, og heraf finansieres halvdelen af støtte fra fremkommelighedspuljen.

RØDOVRE: I forbindelse med retableringen af Rådhuspladsen i Rødovre i 2001 drøftede kommunalpolitikerne i Rødovre, om træerne skulle indgå i renoveringen. På daværende tidspunkt blev det besluttet at udsætte udskiftningen af træerne. Da en del af de eksisterende træer mistrives og trænger til udskiftning, foreslås det nu at udskifte træerne.

Udskiftningen giver en mulighed for, at få skabt en plads i overensstemmelse med arkitekt Arne Jacobsens oprindelige planer. De cirka 150 nye træer tænkes beskåret i kasseform, som godkendt af Kulturstyrelsen.

Teknik- og Miljøudvalget har sagt god for en udskiftning af træerne og for at afsætte et rådighedsbeløb på 300.000 kroner til formålet.

Arbejdet forventes udført i perioden ca. 15. september 2015 - 1. december 2015


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141