23948sdkhjf

Byggenyt

REGION NORDJYLLAND

FARSØ: Vesthimmerlands Kommune gennemfører nu en fordebat vedrørende planlægning for et område til boligbebyggelse i Farsø.

Området ligger mellem Nørregade, Johs. Nielsens Vej og Mortensgade i Farsø.

Frem til 29. september kan alle interesserede komme med forslag og ideer til planlægningen.

REGION MIDTJYLLAND

ODDER: Odder Byråd har vedtaget tillæg nr. 7 til Kommuneplan 2013-2025 vedrørende et område ved Vennelundsvej endeligt. Det betyder, at der kan etableres en butik på maksimalt 1.000 kvm til betjening af området. Der kan klages over afgørelsen frem til 23. september.

RANDERS: Randers Byråd har godkendt et forslag til lokalplan 622 for boliger og erhverv ved Gl. Viborgvej.

Der er tale om et område ved Elros nedlagte tekniske anlæg i Over Hornbæk, hvor der med lokalplanen gives mulighed for opførelse af boliger i form af tæt-lav og åben-lav bebyggelse.

Lokalplanen omfatter desuden et erhvervsområde på Normansvej, hjørnegrunden Fladbrovej - Gl. Viborgvej samt en tilgrænsende del af Fladbrovejs vejareal.

REGION SJÆLLAND

HØNG: Kalundborg Kommunalbestyrelse har i forbindelse med vedtagelsen af budgetaftalen for budget 2015-2018 afsat et rådighedsbeløb til opførelse af en B-hal i Høng samt foreningslokaler på 15 mio. kroner i 2016 og 20 mio. kroner i 2017.

Der er i begyndelsen af 2015 etableret en projektorganisation med henholdsvis styregruppe og projektgruppe, og der er igangsat forundersøgelser og planlægning af processen i forbindelse med projektet. Kalundborg Kommunalbestyrelse besluttede forleden at fremrykke en halv mio. kroner af rådighedsbeløbet afsat i 2016, således at der kan afholdes fornødne udgifter til henholdsvis internt timeforbrug, eventuelle udgifter til ekstern rådgivning samt eventuelle udgifter til forundersøgelser på arealet ved den eksisterende hal.

REGION HOVEDSTADEN

HILLERØD: Hillerød Byråd har godkendt et forslag til lokalplan for et område ved Milnersvej, som skal sikre fastholde og udvikle et erhvervs og uddannelsesområde, der også kan indeholde uddannelsesfunktioner med elev- og lærerboliger i området.

Baggrunden for lokalplanen er, at Efterskolen Alterna ønsker at etablere sig på Minersvej 44-46. For at kunne have en efterskole i bygninger skal der være det nødvendige antal elevværelser med tilhørende bade- og toiletforhold, køkken og spisesal, undervisningslokaler, kontorer og opholds- og udendørsarealer samt medarbejderboliger.

Bygningsmassen på adressen er til en start for stor til efterskolens aktuelle behov. Da efterskoler ifølge efterskoleloven ikke må udleje overskydende kapacitet, ønskes matriklen delt og overskudskapacitet frasolgt, med mulighed for anvendelse til en eventuel senere udvidelse af efterskolen samt andre uddannelses-, kulturelle og sociale institutioner og erhverv, der kan indpasses i området.

Efter byrådets godkendelse af lokalplanforslaget er dette blevet fremlagt til offentlig høring frem til 23. oktober.

KØBENHAVN: Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune skal på sit møde i morgen blandt andet tage stilling til, om overskydende driftsmidler på forventede 2,9 mio. kroner skal anvendes til Ørestad Skøjtehal.

Kultur- og Fritidsforvaltningen foreslår, at pengene kan bruges til et gulv, der gør Ørestad Skøjtehal til mere end en skøjtehal. Et gulv til at lægge på isen vil øge hallens multifunktionelle brugsværdi, da hallen i perioder både med og uden is, vil kunne bruges til kultur- og idrætsaktiviteter i Ørestad. Gulvet kan monteres på både is og beton og benyttes både sommer og vinter. Gulvet kan monteres uden at der ændres i underlaget.

Prisen for gulvet er to mio. kroner.

Forvaltningen nævner også muligheden for at bruge penge på markering af badezoner i Københavns Havn eller til yderligere opgradering af byens tennisanlæg.

HEDEHUSENE: NærHeden – Fremtidens forstad i Hedehusene skal udvikles til en attraktiv ny bydel over de næste 25 år.

Høje-Taastrup Kommune har igangsat planlægningen for det 65 hektar store byudviklingsområde syd for Hedehusene station med indkaldelse af ideer og forslag til bydelens udvikling og kobling til Hedehusene. Denne fase varer frem til 29. september.

RØDOVRE: Teknik- og Miljøudvalget i Rødovre Kommune anbefaler Lokalplan 138, Plejehjemmet Ørbygård til endelig vedtagelse.

Rødovre Kommune ønsker at modernisere og ombygge Plejehjemmet Ørbygård, så plejeboligerne lever op til nutidens krav til plejeboliger og arbejdsforhold for stedets ansatte.

De eksisterende boligfløje ønskes nedrevet og erstattet med to nye sammenhængende bygninger i henholdsvis to og tre etager.

Den nye bebyggelse omkranser et lukket gårdrum og et åbent sydvendt haverum. Den eksisterende ankomstbygning mellem dagscenteret og plejeboligerne ombygges og centerets café og produktionskøkken ombygges og udvides.

Det nye Plejehjem Ørbygård vil indeholde 82 plejeboliger med tilhørende servicearealer.

FREDERIKSSUND: Frederikssund Byråd skal på sit møde i dag beslutte, om Lokalplan 074 for Bybjerggård i Sundbylille skal vedtages endeligt.

Lokalplanens formål er at give mulighed for udvidelse af Bybjerggårds eksisterende bed and breakfast-aktiviteter, således at de kan udvide med reception, opholdsrum og flere udlejningsværelser.





Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109