23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Kommunale indkøb

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad
Når kommunerne sætter professionelle til at købe ind via diverse fælles indkøbsordninger, så gælder det alt fra dørhåndtag til køkkenruller og vejskiltning. Det kan der naturligvis på visse områder være fornuft i, men fornuften er måske til at overse, der hvor det faktisk kræver indsigt at købe ind ved hjælp af udbud og licitation.

Når det gælder infrastruktur, byggeopgaver, drift og vedligeholdelsesopgaver, så er det ikke helt ligegyldigt, hvordan man gør det, og hvilke krav man stiller til den vare, der skal leveres.

Det kan godt være at man får den billigst muligt, men der bør også være andre faktorer med i det samlede regnestykke.

Det handler nemlig også om kvalitet, om service, om udvikling, om anvendte teknologier samt en lang række andre faktorer. Og de kommer ikke altid i spil, når det gælder lavest mulige pris.

Det er vigtigt, at kommunerne ikke kommer alt for langt væk fra den kvalitet, der hersker på statsvejene.

Det handler nemlig også om sikkerhed på vejene, og det spiller ikke altid sammen med laveste pris som eneste faktor. Derfor påhviler der kommunerne et ret stort ansvar, når prisen i et fælles indkøb presses i bund.

Udbud og udlicitering er ganske fornuftigt, men det er vigtigt, at udbudsmaterialet rummer de nødvendige krav, og at der kan åbnes for dialog omkring nyudviklinger og andre faktorer som for eksempel service, der spiller ind i det endelige resultat.

Det kræver faglige kompetencer hos udbyder eller hos dennes rådgiver, så resultatet bliver optimalt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125