23948sdkhjf

Kommuner vil bygge nye skoler

Struer og Haderslev kommuner planlægger at bygge nye folkeskoler
Der står nye skoler på dagsordenen i forbindelse med budgetlægningen i flere kommuner.

Således planlægger såvel Struer som Haderslev kommuner at bygge en ny folkeskole.

Struer Kommune planlægger at bygge en helt ny skole i midtbyen. Beslutningen er imidlertid ikke truffet endnu, oplyser borgmester Mads Jakobsen (V).

”Vi arbejder med to-tre scenarier, hvor en helt ny skole er et af scenarierne. Et andet scenarie er at samle overbygningen på én skole. Også denne mulighed kræver nybyggeri, om end i mindre omfang. Beslutningen skal træffes inden for få uger, så den endelige beslutning kan ske 6. oktober i forbindelse med anden behandling af budgettet”, siger han.

Struer Kommune snakker i øjeblikket sammenlægning med Holstebro Kommune, men en sådan sammenlægning, der skal til folkeafstemning 3. december, får ingen indflydelse på byrådets beslutning om skolebyggeri.

”Vi har i flere år haft behov for at gøre noget ved skolestrukturen i midtbyen, og behovet for nye faciliteter i midtbyen forandres ikke ved en eventuel kommunesammenlægning”, siger Mads Jakobsen.

Han understreger, at der er 13-14 km mellem centrum i hovedbyerne i de to kommuner.

Holstebro havde ansøgt Indenrigsministeriet om mulighed for at låne 130 mio. kroner til nybyggeri og renoveringer på folkeskoleområdet og har fået lånetilsagn på 69 mio. kroner.

Skole til 97 mio. kroner

Haderslev Kommune har fået tilsagn om at kunne låne 53 mio. kroner. Pengene her vil også hovedsagelig skulle anvendes til at bygge en ny skole.

Borgmester Hans P. Geil (V) oplyser, at et bredt flertal står bag et forslag om at opføre en ny skole i Sydbyen til 97 mio. kroner. Skolebyggeriet tager dermed sin store part af et nettoanlægsbudget på 119 mio. kroner.

”Budgettet sikrer vigtige udviklingsperspektiver, og her vil jeg især fremhæve, at vi nu har fundet penge til skole i sydbyen”, siger borgmesteren i en pressemeddelelse.

Også Haderslev Byråd har anden behandling af budgettet 6. oktober.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.266