23948sdkhjf

Arkil vinder alt asfaltarbejde i Sønderborg

Det bliver Arkil A/S, der de næste fire år skal stå for asfaltarbejdet i Sønderborg Kommunes byområder. Kontrakten, der blev underskrevet i forgårs, er på minimum 30 mio. kroner
Blandt fire prækvalificerede entreprenører har teknik- og miljøudvalget i Sønderborg Kommune valgt at skrive kontrakt med Arkil A/S om asfaltarbejder i kommunens byområder de kommende fire år.

Arkil, der har asfaltfabrik i Skrydstrup og entreprenørafdeling i Sønderborg, har i forvejen entreprisen vedrørende asfaltarbejde uden for byzonerne.

”Der er tale om en rammeaftale, som bygger på en forventning om 450.000 kvm belægning i fire år til og med udgangen af 2018. Arkil fik flest point i forhold til kriterierne om samarbejde, anvendelse af genbrugsmaterialer og ansættelse af elever, som udgør den ene del af vurderingsgrundlaget. Men Arkil var også billigst, hvilket er den anden vigtige del, vi naturligvis forholder os til. Så der var ikke tvivl om, at det var dem, vi skulle tegne kontrakt med”, siger formand for teknik- og miljøudvalget i Sønderborg Kommune, Frode Sørensen (S) i en pressemeddelelse.

Aftalen til minimum 30 mio. kroner omfatter dækkende belægning på stier og veje, større reparationer og kørebaneafmærkning i forbindelse med nye slidlag.

Der er tale om en fleksibel kontrakt forstået på den måde, at aftalte strækninger og belægningstyper kan justeres undervejs efter fælles aftale.

Udvælgelsen af strækninger sker på baggrund af en vurdering af skader og trafik og koordineres med planlægningen af ledningsarbejder.

Hos entreprenørvirksomheden er man ikke overraskende godt tilfreds med at rydde bordet i Sønderborg.

”Det kan vi kun være glade for og tilfredse med. Vi har i forvejen funktionskontrakten for landområderne, så vi synes, at det var helt passende at få byerne med. Og så er vi jo et sønderjysk firma”, siger Lars Kim Jørgensen, divisionsdirektør i Arkil Asfalt til Licitationen - Byggeriets Dagblad og påpeger samtidigt mulighed for synergier med de to kontrakter og en lokal afdeling.

Funktionskontrakten for landområderne løber over 13 år, dækker cirka 650 km veje og har en værdi af cirka 7,5 mio. kroner om året.

De prækvalificerede
Ud over Arkil, der nu har skrevet under på en fireårig kontrakt med Sønderborg Kommune om asfaltarbejder i kommunens byområder, var følgende aktører prækvalificeret:
NCC
Munck Asfalt
Lemminkäinen

Det oplyser Thomas Jaap, drifts- og anlægschef i Veje og Trafik i Sønderborg Kommune til Licitationen - Byggeriets Dagblad.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125