23948sdkhjf

Vinduesproducent advarer mod ekstremt energifokus

Politikerne skal fokusere mindre på de flotte overskrifter og sætte sig mere ind i substans og sammenhæng, lyder det
Det nye bygningsreglement, også kaldet BR15, er udskudt i tre måneder, efter den såkaldte notificeringsperiode i EU er blevet forlænget.

Står det til Lasse Sørensen, der er direktør i Bøjsø Døre & Vinduer, bør politikerne bruge den forlængede beslutningstid til fordybelse.

”Det er vigtigt, at politikerne også sætter sig ind i områder som æstetik, energi, traditioner og så videre, når de kommer med deres budskaber, så de ting også kan fungere sammen med lovkravene, siger direktøren for Bøjsø, der sidste år tjente knap to mio. kr. af en samlet bruttofortjeneste på godt 18 mio. kr.

Gå ikke til ekstremer

Lasse Sørensen understreger, at han ikke er modstander af energikrav inden for byggeriet.

Og selv om daværende klima-, energi-, og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen (R) i sidste øjeblik fraveg et skærpet krav til vinduers overfladetemperaturer, skal den nuværende minister være velkommen til at stille krav, så længe det hele kan hænge sammen.

”Energifokus er langt hen ad vejen positivt. Jeg advarer bare mod, at man går ud i ekstremerne, hvor der eksempelvis skal laves nogle klodsede produkter, som ikke harmonerer med det, vi ønsker, bare så de kan opfylde nogle ugennemtænkte krav”, siger Lasse Sørensen og tilføjer:

”Det er dejligt nemt for en politiker at sige, at Danmark skal være førende på det grønne område. Men det nytter altså ikke, hvis det bare er overskrifter og vi andre så må rode med alle det besværlige i praksis”.

Aldrig set noget lignende

Også hos flere af Bøjsøs kollegaer i branchen afventer man det nye bygningsreglement med en vis portion skepsis.

Det er især sagen fra det tidlige forår, hvor Rasmus Helveg Petersen valgte at droppe de krav til vinduers overfladetemperaturer, der ellers blev stillet en forventning om i høringsnotatet til BR10, som fortsat trækker sine spor.

”Vi har anvendt en masse penge, som vi kunne have undgået. Og det er da hamrende ærgerligt, at det kan ske. Vi synes, det er dybt betænkeligt, at man over en nat kan ændre mening og slække på krav. Det har vi aldrig set før eller forudset”, fortæller Claus Winther, der er salgs- og marketingdirektør hos Idealcombi.

Samme toner lyder fra STM Vinduer, hvor man ligeledes glæder sig over at have fremtidssikret produktionen, selv om omkostningerne hertil viste sig at være spildte i forhold til reglerne.

”Det vil altid være en fordel for os, at vi på den måde er på forkant med fremtidige krav. Men det skal da heller ikke være nogen hemmelighed, at vi har foretaget nogle investeringer for at kunne imødekomme de krav, der var sat os i udsigt. Og så kan det da godt undre, at nogle af de største aktører i branchen ikke også har været på forkant”, siger STM-direktør Finn Methmann.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

2.441