23948sdkhjf

Anlægsnyt

REGION SJÆLLAND

HOLBÆK: Koncerndirektør i Holbæk Kommune, Erik Kjærgaard Andersen, indstiller, at Lokalplanforslag nr. 6.15 for et solcelleanlæg på Lammefjorden vedtages endeligt. Planområdet ligger på Lammefjorden, i den nordlige del af kommunen og anvendes i dag til landbrugsdrift.

Økonomiudvalget i Holbæk Kommune har sagen på dagsordenen i morgen.

FUGLEBJERG: Næstved Byråd har vedtaget lokalplan 058 for solenergianlæg ved Fuglebjerg endeligt.

Lokalplanen har til formål at muliggøre etablering af et solenergianlæg med tilhørende driftstekniske installationer. Planen skal endvidere sikre de landskabelige forhold ved etablering af afskærmende beplantning, samt sikre reetablering af området når anvendelsen til solenergianlæg ophører.

REGION SYDDANMARK

NORDFYN: I forbindelse med Nordfyns Kommune udbud af årets asfaltarbejder er der konstateret et lavere prisniveau end forventet. Administrationen har derfor foreslået, at en andel af de afsatte midler i Budget 2016 til vejbelægninger fremrykkes til anvendelse i 2015.

Nordfyns Kommunalbestyrelse sagde forleden ja til at give en tillægsbevilling på fem mio. kroner til fremrykning af vejvedligeholdelser planlagt i 2016.

I 2015 pålægges der asfalt på 46 km veje og stier og til en samlet udgift på 8, 9 mio. kroner. En fremrykning af de afsatte midler vil betyde, at der også vil være mulighed for en renovering af en række af kommunens mindre veje, som nogle steder er i meget dårlig stand.

VEJEN: Vejen Byråd har besluttet, at at det lysregulerede Skodborghuskryds skal ombygges til en rundkørsel. Baggrunden for beslutningen er, at krydset er uheldsbelastet, og at en ombygning til rundkørsel vil reducere antallet af uheld i krydset.

En projektgruppe har undersøgt mulighederne for udformning af midterøen og belysningen i rundkørslen, så en del af stedets stærke lokale historie formidles. Gruppen har konkluderet, at rundkørslen på en enkel måde kan og bør formidle adskillelsen ved Kongeåen i 1864 og Genforeningen i 1920. Historieformidlingen sker ved teksten ’Genforeningen 1920’ på midterøens kantsten, formgivning af terrænet, så det forestiller Kongeåen og dens bredder samt et broelement, der symboliserer, at de to sider rækker mod hinanden og i fællesskab danner bro.

Byrådet har afsat 4,8 mio. kroner til projektets gennemførelse, heraf 400.000 kroner til udformning af midterø og etablering af belysningsanlæg. Der er ikke indregnet udgifter til egentlige kunstværker i midter­øen. Etablering af den symbolske bro forventes ikke at kunne indeholdes i budgettet.

Økonomiudvalget skal tage stilling til projektet i dag.

HADERSLEV: Udvalget for Plan og Miljø i Haderslev Kommune skal på sit møde i morgen tage stilling til, om Haderslev Kommune vil afholde udgiften til en udvidelse af Espagervej med fem-seks asfalterede vigepladser, hvorefter udarbejdelsen af planforslag for udvidelse af Sandersvig Camping kan fortsætte, eller om udarbejdelsen af planforslagene skal udsættes, indtil der eventuelt foreligger en konkret aftale om udvidelse af Espagervej med fem-seks asfalterede vigepladser.

Udvalget for Plan og Miljø besluttede for snart to år siden, at der skulle udarbejdes forslag til kommuneplantillæg og lokalplan for en udvidelse af Sandersvig Camping, under forudsætning af, at udvidelsen ikke medfører væsentlige indvirkninger på miljøet.

Sandersvig Camping ligger på Espagervej, som er forholdsvis smal og har to skarpe sving. Dette giver allerede i dag trafikmæssige problemer, blandt andet når to campingvogne skal passere hinanden. Den udvidelse, der arbejdes med, medfører, at der vil ske en væsentlig forværring af de trafikale forhold og trafiksikkerheden på Espagervej.

Teknik og Miljø vurderer at det trafikmæssige problem kan løses ved at udvide Espagervej med fem-seks vigepladser på strækningen frem til campingpladsen.

REGION NORDJYLLAND

HOBRO: Mariagerfjord Byråd har frigivet 185.000 kroner til dræning af ude­arealer ved Bymarkskolen i Hobro.

I forbindelse med ombygningen/etablering af faglokaler på Bymarkskolen er det konstateret, at der bør foretages afvanding/dræning af hele pladsen foran skolen og op mod vejen, ligesom der skal afrettes arealer bagved den nye hal.

SKEEN: Hjørring Byråd har besluttet at kondemnere ejendommen Skagen Landevej 776, Skeen og har givet påbud om nedrivning.

Ejendommen er misligholdt og i forfald i en grad, så beboelse og ophold i ejendommen er forbundet med sundhedsfare. Nedrivningen skal være gennemført senest 1. december 2015.

Den samme beslutning er truffet vedrørende en række andre forfaldne ejendomme. Det drejer sig om Klarupvej 233 i Morild, Vibevej 22 i Hørmested, Nørrebro 3 i Bindslev, Morildvej 175 i Tårs, Furrebyvej 5A, 5B, 5C og 5D i Løkken, Gl. Hirtshalsvej 55 i Vidstrup, Ny Rønnebjergvej 49 i Vrå, Kongsengene 112, Vrensted og Sønderbro 6, Bindslev.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172