23948sdkhjf

Færre sengepladser men et fremtidens hospital

Region Midtjylland fjerner cirka 10 procent af sengepladserne i Gødstrup, men det skræmmer ikke hospitalsudvalgsformanden
Færre sengepladser, længere byggetid og lidt mindre ambitioner på det udvendige udtryk er blandt de tilpasninger, som regionsrådet i Region Midtjylland i et par omgange har måttet foretage for at få den økonomiske ramme og sygehusbyggeriet i Gødstrup til at passe sammen.

Der er afsat 3,15 mia. kroner fra Kvalitetsfonden til DNV Gødstrup, og den ramme står ikke til forhandling, og regionen må heller ikke putte flere penge i projektet.

”Derfor har vi en bunden opgave. De 3,15 mia. kroner skal slå til, og det kommer de også til”, siger Anders Kühnau (S), der er formand for Region Midtjyllands hospitalsudvalg.

I foråret forlængede regionsrådet byggeperioden for første etape, så den bliver færdig cirka to år senere end først planlagt. Det giver entreprenørerne mere tid og projektet mere gunstige licitationsresultater. Det samlede projekt bliver cirka et halvt år forsinket.

Færre sengepladser

I sidste uge fulgte en ny tilpasning. Blandt andet fjernes cirka 10 procent eller 45 sengepladser i forhold til de hidtidige planer.

Det skræmmer ikke hospitalsudvalgsformanden.

”Engang var antallet af sengepladser næsten det eneste, man vurderede et hospital på, men sådan er det ikke mere. Udviklingen går mod færre indlæggelser og flere ambulante behandlinger, og den udvikling går meget hurtigt. Faktisk er vi allerede nu langt foran, hvad man forventede sig i 2018. Behovene ændrer sig, og tingene har udviklet sig også siden vi satte Gødstrup-projektet i gang. Derfor er det også sandsynligt, at der i det fortsatte projekt kan blive behov for nye tilpasninger, og de kan gå begge veje, om end der kan blive færre tilpasninger, alene fordi råhuset for etape 1 allerede er langt fremme”, siger Anders Kühnau.

På trods af tilpasningerne bliver DNV Gødstrup faktisk større end planlagt, idet de hidtidigt planlagt 115.000 kvm er udvidet med 15.000 kvm.

I alt får DNV Gødstrup 8.900 rum, og alle sengestuer er enestuer. Hver niende stue kan dog laves om til en dobbeltstue, hvis der opstår akut overbelægning.

Blandt tilpasningerne er en besparelse på centralkøkkenet, idet maden anrettes på afdelingerne. Desuden sparer man ved at lade rehabiliteringen forblive i Lemvig.

Gødstrup-hospitalet skal efter den reviderede tidsplan stå færdig omkring årsskiftet 2019-2020.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172