23948sdkhjf

Byggenyt

REGION NORDJYLLAND

TVERSTED: Lokalhistorisk forening for Tversted, Uggerby og Sorig sogne skal have nyt hjem. Arkivet har til huse i læreboligen ved Tversted skole, som lukkede med skoleårets afslutning i juni.

Formanden for Klitgarden i Tversted har tilbudt arkivet to lokaler på i alt 42 kvm til opbevaring af arkivets samlinger. Lokalerne på Klitgården er i dårlig stand, og en renovering for indflytning er nødvendig.

Klitgården oplyser, at det er nødvendigt med nye lofter. Gulvet er linoleum, og skal udskiftes til nyt linoleum. Desuden skal der monteres en termostat på radiatoren til varmestyring samt opsættes nye lysarmaturer med LED.

Hjørring Byråd har godkendt flytningen og økonomien i projektet.

HJØRRING: Hjørring Byråd har godkendt et forslag til lokalplan for et nyt sundhedscenter på Bistrupvej i Hjørring.

Hjørring Kommune ønsker at samle så mange af kommunens sundhedsfunktioner som muligt i et nyt sundhedscenter.

VESTRUP: I projekterne for Blære Multicenter og Vestrup Minihal indgår energibesparende foranstaltninger som en del af anlægsprojektet. Begge steder skal der bruges 640.000 kroner, som skal lånefinansieres.

Vesthimmerland Byråd har sagt ja til at stille lånegaranti.

REGION MIDTJYLLAND

HERNING: Et enigt Herning Byråd indgik i sidste uge forlig omkring 2016-budgettet i Herning Kommune. Ifølge forliget vil kommunen i de kommende to år blandt andet investere i fire børnehaver. Udover den modernisering, der i forvejen er budgetlagt i en daginstitution i Skarrild i den sydlige del af kommunen, afsættes der 65 mio. kroner til at bygge tre nye daginstitutioner i Kibæk, Vildbjerg og Herning.

Derudover bliver der råd til at bruge 80 mio. kroner til en opgradering af idrætscentret i Holing, ligesom der er afsat penge til en ny opvisningshal til blandt andet håndbold.

REGION SYDDANMARK

OTTERUP: Nordfyns Kommunalbestyrelse har godkendt et forslag til lokalplan, som skal gøre det muligt at opføre to rækkehuse på Plantagevej 3a i Otterup by.

Ejeren ønsker at nedrive den eksisterende bebyggelse på adressen og i stedet opføre to rækkehuse med tre boliger i hver.

VEJEN: Vejen Byråd besluttede i juni måned, at der skal ske en renovering og en udvidelse af rådhuset. Udvidelsen skal ske ved, at der bygges op til to etager på, så rådhuset kommer op på fem etager. Byggeriet kan endvidere betyde, at det nuværende areal Rådhuspassagen 3, hvor der er skitseret et byggefelt, skal udvides.

Renoveringen og udbygningen af rådhuset kræver, at der tilvejebringes et nyt plangrundlag, hvor kommuneplanrammer og lokalplanen for området tilpasses det nye byggeri.

Økonomiudvalget skal tage stilling til igangsættelse af udarbejdelse af kommuneplantillæg og lokalplan for rådhusbyggeriet på sit møde i dag.

REGION SJÆLLAND

TØLLØSE: Holbæk Byråd vedtog i 2012 at etablere det nye plejecenter i Tølløse som et Offentligt Privat Partnerskab (OPP), og i april 2015 blev byrådet orienteret om, at Danske Diakonhjem havde afgivet det bedste tilbud, hvorefter kontrakten blev indgået.

Projektet er på nuværende tidspunkt under projektering. Byggeperioden påbegyndes i efteråret 2015 og løber frem til primo 2017.

Økonomiudvalget har sagen på dagsordenen i morgen 2. september, hvor det indstilles, at der gives en anlægsbevilling på 141,7 mio. kroner til opførelse af det nye plejecenter samt et tillægsrådighedsbeløb på 11,8 mio. kroner til finansiering af kommunens nettoudgift i 2015.

HOLBÆK: Holbæk Kommune sætter nu gang i planlægningen for et nyt byudviklingsprojekt øst for værftet. Planlægningen tager udgangspunkt i projektet for Holbæk Havneby, der blev udpeget som vinder i et gennemført projektudbud. Planlægningen vedrører et cirka 0,9 hektar stort område ved Havnevej og Kanalstræde.

I forbindelse med igangsættelsen af planarbejdet indkalder kommunen ideer og bemærkninger frem til 23. september.

Thomas Kullegaard står bag vinderprojektet, som kombinerer dagligvarebutik, specialbutikker, restaurant, foodmarket, levende værksteder, almennyttige boliger og ejerboliger. Bygningskomplekset opføres som en tung base i beton, hvor alle projektets publikumsorienterede funktioner samt den overdækkede parkering samles. Ovenpå basen bygges boliger - almene boliger samlet omkring to haverum på førstesalen og ejerboliger med egne tagterrasser på andensalen.

Projektet omfatter endvidere en plads, der knytter bygningskomplekset til Havnepromenaden, og en plads, der binder projektet sammen med Bådeværftet, istandsættelse af det gamle maskinværksted på Holbæk Havn og en overdækket markedsplads med plads til parkering.

REGION HOVEDSTADEN

HVIDOVRE: Kultur, Miljø og Vækst i Hvidovre Kommune er i gang med at udarbejde en ny lokalplan for den kommunale ejendom på Risbjergvej 22. Lokalplanen skal muliggøre en ændret anvendelse af ejendommen til boligformål. I udkastet til lokalplan fastlægges ejendommen til boligformål, åben-lav bebyggelse.

Teknik- og Miljøudvalget skal drøfte det foreløbige udkast til lokalplan på sit møde i morgen.

Grunden har oprindeligt rummet en murermestervilla. Efter kommunens overtagelse af ejendommen blev der opført en midlertidig pavillonbygning for at huse et fritidshjem for Risbjergskolens elever. Pavillonbygningen overgik senere til Pædagogisk Psykologisk Rådgivning, som brugte den indtil den blev revet ned i sommeren 2009 på grund af skimmelsvamp i bygningen.

Udvalget skal også tage stilling til et forslag til Lokalplan 465 for parcelhuse på Parallelvej 47 i Avedøre. Her ligger den tidligere børneinstitutionen Nymarken. Bygningens vedligeholdelsesstand er vurderet til at være så dårlig, at bygningen bør nedrives. Tilbage i 2011 besluttede kommunalbestyrelsen at sælge ejendommen med henblik på at etablere en tæt-lav boligbebyggelse.





Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.422