23948sdkhjf

Dansk Boligbyg vil fordoble overskudsgraden

Mange opgaver inden for det offentlige gør, at Dansk Boligbyg kun tror, at overskudsgraden kan lande på 3-4 procent
Både omsætning og indtjening satte rekord i 2014/15-regnskabet, som Dansk Boligbyg lukkede med udgangen af marts.

Det nuværende regnskabsår kommer til at tegne sig på nogenlunde samme måde, lyder prognosen fra direktør Ole Rasmussen, som dermed ikke forventer at banke omsætningen yderligere 30 procent i vejret på et enkelt år.

”Vi har ikke som sådan noget mål om at vokse. Vi vil gerne udnytte de muligheder, der er i markedet, men hvis de ikke er der, så skal vi ikke vokse for enhver pris. Og vi bestemmer heldigvis selv, for vi har ikke en bestyrelse, der sidder og siger, at vi skal vokse med 15 procent hvert år,” siger han.

Ole Rasmussen erkender samtidig, at fokus skal ligge på evnen til at tjene penge for Dansk Boligbyg, som havde en overskudsgrad på 2,2 procent i 2014/15-regnskabet.

”Når man har en overskudsgrad på to procent, er man per definition sårbar. Har du bare en enkelt sag, der går galt, så kan det hele gå galt,” siger Dansk Boligbyg-chefen, som dog ikke mener, at potentialet er til mere end yderligere et procentpoint eller to.

”Vi arbejder altid på at få overskudsgraden op, men 90 procent af vores sager er licitationssager inden for det almennyttige og det offentlige, så priserne er under stærkt pres. I det segment tror jeg ikke på, man kan komme højere op end en overskudsgrad på 3-4 procent.”

Læs også: " Entreprenørsucces er bygget på hjemmebag og bonusløn ".

Læs også: " Private opgaver forsvandt på en eftermiddag ".
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187