23948sdkhjf

Byggenyt

REGION MIDTJYLLAND

AARHUS: Der er søgt om tilladelse til at opføre ny bebyggelse i fire etager med udnyttet tagetage på Brammersgade 41 i en del af mellemrummet mellem forhuset på Brammersgade 41 og Brammersgade 39 i Aarhus.

Aarhus Byråd har godkendt det ansøgte projekt og bemyndiget Teknik og Miljø til at meddele de fornødne tilladelser og dispensationer og til i samarbejde med ansøger at bearbejde facade- udtrykket mod gaden.

VIBY: Aarhus Byråd har vedtaget Lokalplan 965, Centerområde og medborgerhus ved Rosenhøj i Viby endeligt. Lokalplanen omfatter størstedelen af Ravnsbjergcentret og en del af Søndervangsskolens område, der ejes af henholdsvis Boligforeningen Århus Omegn og Aarhus Kommune.

Formålet med lokalplanen er at skabe mulighed for at realisere Helhedsplanen for Viby Syd, hvis formål er at skabe en attraktiv bydel med en alsidig beboersammensætning. For lokalplan 965 indebærer dette mulighed for opførelse af et medborgerhus ved Søndervangsskolen samt mulighed for at etablere et mere bymæssigt centerområde med ny bebyggelse og nyindretning af det eksisterende torv.

HOVEDGÅRD: Horsens Byråd har vedtaget Lokalplan 2015-4 Boliger, Coldingvej, Hovedgård. Hovedgård er en populær bosætningsby, men der er stort set ikke flere ledige byggemuligheder i byen. En privat lodsejer ønsker derfor at udvikle lokalplanområdet til et boligområdet med boliger i åben-lav/tæt-lav bebyggelse.

HORSENS: Horsens Byråd har vedtaget et forslag til lokalplan for området på Lervejdal, hvor firmaet Filtersten A/S holder til. Lokalplanforslaget er udarbejdet efter ønske fra firmaet for at gøre det muligt at opføre ny bebyggelse til fabriksfaciliteter på ejendommen Lervejdal 14A, beliggende i råstofgravområdet ved Addit.

Produktionen foregår på nuværende tidspunkt i en nu fuldt udgravet råstofgrav ved Århus, men firmaet vil gerne have samlet sine aktiviteter. Det kræver, at der opføres 4-5.000 kvm fabriksanlæg i forbindelse med eksisterende bebyggelse på ejendommen.

REGION SYDDANMARK

GRAM: Boligkontoret Danmark har på vegne af Gram Boligforening fremsendt ansøgning om godkendelse af låneoptagelse og anmodning om kommunegaranti for lånet i forbindelse med påtænkt tagrenovering i afdeling 2 i Torvegade 28-54, Gram til Haderslev Kommune.

Det oprindelige tag fra 1995 er nu så porøst, at det kan pilles af i flager, hvilket har medført en del utætheder. Derudover ønskes stern og vindskeder udskiftet til mere vedligeholdelsesfrit materiale. Ligeledes ønskes gavlender beklædt med vedligeholdelsesfrit materiale, ligesom lofterne skal efterisoleres. De samlede udgifter er budgetteret til knap 1,6 mio. kroner.

Haderslev Byråd behandler ansøgningen i morgen.

SØBORG: Gladsaxe Byråd har godkendt projektforslaget for ombygning af Børnehuset Piraten på Gladsaxevej 9-13 i Søborg.

Det nye børnehus Piraten omfatter cirka 840 kvm. Der etableres produktionskøkken, kontor, møderum, pauserum, garderober og barnevognsrum med plads til 12 barnevogne.

Den samlede udgift til byggesagen er overslagsberegnet til 8,5 mio. kroner.

Der planlægges licitation i starten af 2016 og gennemførelse af byggeriet i perioden fra marts til august.

Rådgivningsentreprisen udbydes i indbudt licitation.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093