23948sdkhjf

DAGENS LEDER: BR15 udsat

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad
Det nye bygningsreglement som alle har ventet meget længe på, er nu forsinket, og den endelige og helt konkrete udformning kender ingen endnu.

Men der har været meget diskussion om den, blandt andet på grund af bortfaldet af specielle krav til vinduerne, som danske vinduesproducenter har kæmpet for at leve op til, men som nu ikke kommer med alligevel.

At det tager længere tid at notificere et nyt reglement behøver ikke at betyde, at der vil ske store ændringer i forhold til det oprindelige, men omvendt kan der også være ting, i høringssvarene, som skal indarbejdes på en eller anden måde,

Men overordnet er det særdeles vigtigt at der kan skabes tillid og tryghed omkring BR15, så den kan fungere i virksomhederne på en naturlig måde, og at den ikke er alt for snørklet at forholde sig til. Virksomhederne er i forvejen hårdt bebyrdet med administration, som tager tid og koster penge.

Det er til gengæld også vigtigt, at vi ved løbende opdateringer nærmer os et fælles fodslag i EU, således at det bliver lettere for danske virksomheder at forholde sig til regler i udlandet, og vise versa.

Det er fint at reglementet lægger op til mere energirigtigt byggeri. 40 procent af energiforbruget kommer fra vore bygninger, så der er en stor opgave, ikke kun i det eksisterende byggeri, men også i fremtidigt nyt byggeri.

Nu forestår et større arbejde hos byggevirksomheder og leverandører af byggematerialer til at implementere de nye regler i planlægning og projektering, således at reglerne bliver et naturligt værktøj i det daglige.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156