23948sdkhjf

Hoffmann skal bygge kæmpe kræftcenter

Hoffmann A/S har vundet totalentreprisen på byggeriet af det 9.500 kvm store Dansk Center for Partikelterapi ved Det Nye Universitetshospital i Aarhus.
Det bliver Hoffmann A/S, der skal bygge det nye Dansk Center for Partikelterapi i Aarhus. Hoffmann A/S præsterede det mest fordelagtige tilbud blandt de tre entreprenørteams, som afgav tilbud i den konkurrenceprægede dialog, der har ligget forud for tildelingen af opgaven.

Første spadestik er allerede taget, og anlægsarbejderne er i fuld gang. Derfor er det den sidste brik, som nu er faldet på plads i det store byggeri

”Valget af totalentreprenøren var den sidste brik, der skulle falde på plads. Nu kan vi for alvor komme i gang med at forme Dansk Center for Partikelterapi til gavn for kræftpatienter i hele landet. Vi glæder os meget", siger regionsrådsformand Bent Hansen (S) i Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

Fire meter tykke vægge

Dansk Center for Partikelterapi bliver bygget ved siden af Kræftafdelingen på Aarhus Universitetshospital i Skejby, og centret bliver på 9.500 kvm og udstyret med en protonaccelerator, tre behandlingsrum, forskningsfaciliteter og faciliteter for patienter, pårørende og klinisk personale.

Det bliver det eneste af sin art i Danmark, og på grund af strålingsanlægget skal betonvæggene i byggeriet være fire meter tykke.

Den samlede etableringsudgift for Dansk Center for Partikelterapi er vurderet til cirka 800 mio. kroner. Heraf udgør byggeriets andel godt 373 mio. kroner. A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal har doneret 250 mio. kroner til protonanlæg.

Byggeriet forventes at gå i gang i marts 2016 og skal stå klar til patienter i 2018.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141