23948sdkhjf

MT Højgaard vinder ny stor sygehus-kontrakt

I konsortium med Deas skal MT Højgaard bygge og drive ny sygehusafdeling
MT Højgaard er ved at udvikle sig til specialister i sygehusbyggeri.

Entreprenørvirksomheden har netop landet en ny stor kontrakt om opførelse af et nyt føde- og sengeafsnit til Slagelse Sygehus. Det er den 10. kontrakt på sygehusbyggeri, som virksomheden har underskrevet inden for få år.

Der er tale om et OPP-projekt for Region Sjælland med såvel opførelse som efterfølgende drift og vedligeholdelse i 20 år. MT Højgaard er totalentreprenør, mens ejendomsforvaltningsselskabet Deas skal stå for facility management. Det vindende konsortium består desuden af investorerne Industriens Pension, PensionDanmark, PKA og Sampension. Der skabes et driftsselskab vedrørende den ny bygning og som ejes ligeligt af MT Højgaard og Deas.

Region Sjælland og Slagelse Sygehus har ved udbuddet lagt vægt på projektets samlede økonomi, byggeriets og ydelsernes kvalitet samt parternes finansielle styrke.

Projektet har en projektsum på cirka 520 mio. kroner, hvoraf den største del vedrører MT Højgaards rolle i projektet.

Der er tale om et af de største enkeltstående OPP-projekter i Danmark.

MT Højgaard og Deas er ikke uvant med at samarbejde. De to parter er også konsortiedeltagere i det igangværende OPP-byggeri af psykiatrisk sygehus i Vejle.

Mulighed for ekstra etage

Den nye bygning får fødestuer i stueetagen og yderligere to etager med i alt 140 sengepladser.

Det samlede areal bliver på cirka 16.000 kvm. Region Sjælland og Slagelse Sygehus har indtil fire uger efter kontraktunderskrivelsen option på at udvide byggeriet med yderligere en etage.

Både MT Højgaard og Deas udtrykker stolthed over at være valgt til opgaven.

”Slagelse Sygehus og Region Sjælland har en ambitiøs vision for patientplejen samtidig med, at de lægger vægt på den samlede økonomi. Vi og vores partnere tager den professionelle udfordring med glæde og ser frem til at levere en bygning og fremtidig drift og vedligeholdelse, der lever op til de høje forventninger”, siger Joan Clausen, projektdirektør i MT Højgaard.

Lars Olaf Larsen, afdelingsdirektør i Deas, mener, at man kan levere et fremtidssikret projekt i høj kvalitet.

”Vi har solide erfaringer fra blandt andet en række tidligere fælles OPP-projekter, og vi konstaterer med glæde, at OPP-modellen som samarbejdsform for alvor er slået igennem i Danmark”, siger han.

MT Højgaards rådgivere på projektet er Arkitema, Moe og entreprenørvirksomhedens egen ingeniørafdeling.

Byggestart bliver i begyndelsen af 2016, og byggeriet skal stå færdig i begyndelsen af 2018.

Kontrakten afventer den endelige godkendelse i regionsrådet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187