23948sdkhjf

Brandsikring er et varmt emne

Der er forskellige syn på kravene til brandsikring i Danmark. Mens man i Dansk Byggeri lægger op til en diskussion og sammenligning internt i landet og med vores nabolande, peger man hos SikkerhedsBranchen på konsekvenser af lempelser
Dansk Byggeri ønsker en fordomsfri diskussion af kravene til brandsikring i Danmark.

Arbejdsgiver- og brancheorganisationen peger blandt andet på, at der synes at være forskellige vurderinger af behovet for brandsikringsløsninger afhængigt af, hvilken kommune et erhvervsbyggeri skal opføres i.

”Det er vigtigt for os, at der er mere harmoniserede regler. Vi har flere eksempler på, at der er forskellige lokale vurderinger af samme tegningesæt”, siger Torben Liborius, erhvervspolitisk chef i Dansk Byggeri og understreger, at det blandt andet skaber uvished og har prismæssige konsekvenser.

Derudover fremhæver han et behov for og fordel ved et nabokig og henviser i den forbindelse til, at mens opførelse af højlagre i Danmark er et særsyn, er det ikke på samme måde tilfældet lige syd for grænsen.

Her er der mere lempelige krav til brandsikkerhed, og det gør det billigere at bygge, hvilket trækker byggerierne til og går dermed ud over antallet af arbejdspladser i Danmark.

”Mig bekendt brænder højlagre ikke mere i Tyskland, end de gør i Danmark”, siger Torben Liborius og understreger, at det selvfølgelig er vigtigt med de rette brandsikringskrav og regler, men påpeger, at man risikerer at spænde ben for sig selv, når der er store forskelle både internt i Danmark og sammenlignet med vores nabolande.

Uenig i konklusioner

Hos brancheorganisationen for sikkerhed og sikring, SikkerhedsBranchen, har man noteret sig Dansk Byggeris syn på sagen, og forholder sig her anderledes bekymret over eventuelle lempelser.

”Det kan ikke undgå at give flere og større brande”, siger Kasper Skov-Mikkelsen, direktør i SikkerhedsBranchen og påpeger, at hver anden af de virksomheder, der oplever en større brand, ikke kommer i gang igen eller vælger at flytte til udlandet. Derfor vil eventuelle lempelser ikke give flere arbejdspladser, lyder det.

I dag brænder 6.000-7.000 virksomheder om året, oplyser han og fremhæver, at mens nogle ønsker mere lempelige regler er der også andre, der modsat arbejder med højere krav.

Det gælder blandt andet transport-, lager- og logistikvirksomheder, som arbejder for amerikanske firmaer, påpeger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125