23948sdkhjf

Markant bro bliver nu revet ned

Kulbroen ved Københavns Hovedbanegård må nu lade livet
Siden år 1900 har Kulbroen over jernbanesporene mellem Ingerslevsgade og Kalvebod Brygge nærmest markeret indgangen til hovedstaden, når de mange togpassagerer har kørt under den karakteristiske jernbro lige inden ankomsten til Københavns Hovedbanegård. Og broen er kendt fra filmen ”Olsenbanden på sporet”, hvor Egon Benny og Kjeld krydser togskinnerne på broen højt oppe i luften.

Nu fjernes broen. I nat begyndte man nedrivningen af den gamle kulbro, som Kulturarvstyrelsen og Københavns Kommune har valgt ikke at frede eller bevare. Som en del af udviklingen af Københavns havneområde, skal der derfor bygges på dele af den grund, broen står på.

Kulbroen blev i mange år brugt til at køre vogne med kul mellem havnen og Vestre Gasværk, der lå, hvor den Hvide Kødby nu ligger. Siden 1930 har broen båret Hofors store fjernvarmeledninger. Hofor, der leverer fjernvarme til hele København, har boret en tunnel under sporene, hvor fjernvarmeledningerne nu i stedet er lagt.

Kulbroen er 240 meter lang og består af i alt syv brosektioner, der hver vejer 54 tons. De forskellige brosektioner fjernes én efter én på forskellige datoer af en kran på 300 tons.

Hele broen er helt væk ved årets udgang. Broen tages ned i et samarbejde mellem Hofor, Moes, Tscherning, BMS og C-rail saftey og koordineres tæt med Københavns Kommune og Banedanmark.

brahe
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11