23948sdkhjf

Flådestation i Grønland skal viskes væk

Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse udbyder nu oprydningen efter Flådestation Grønnedal. Oprydningen har en anslået værdi af op mod 300 mio. kroner
Den tidligere flådestation Grønnedal beliggende i bunden af Arsuk Fjord i Sydvestgrønland er under afvikling.

Basen blev anlagt af amerikanerne i 1942 for at beskytte kryolitminen i Ivittuut og var fra 1. august 1951 til 31. oktober 2012 base for Grønlands kommando.

I september 2014 blev Grønnedal lukket ned, og nu indleder Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse oprydningen med et begrænset udbud.

Det militære område, hvor oprydningen skal foregå, er på cirka 250 hektar og omfatter 80 bygninger/anlæg og 40 olietanke i forskellige størrelser.

”Det er en stor opgave, vi udbyder. Vi taler jo reelt set om, at vi fuldstændigt fjerner en komplet by med blandt andet beboelser, idrætshal, købmand, elværk og brandstation”, fortæller projektleder Birgitte Weber Blicher fra Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse i en pressemeddelelse.

Her fremgår det desuden, at opgaven ikke blot dækker nedrivning, men også miljøoprensning og naturreetablering.

Forskellige kompetencer i spil

Oprydningsopgaven har ifølge prækvalifikationsmaterialet en anslået værdi af op mod 300 mio. kroner, og Birgitte Weber Blicher påpeger, at der med de forskellige opgaver er behov for forskelligartede kompetencer.

”Det giver gode muligheder for, at mindre aktører med forskellige specialer kan blive en del af opgaveløsningen. Enten ved at gå sammen om at løfte opgaven i nye konsortier eller ved at bistå større, etablerede virksomheder”, siger hun.

Ansøgning om prækvalifikation skal være Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse i hænde senest den 15. september 2015 kl. 12.00.

Det forventes, at arbejdet med at fjerne Flådestation Grønnedal kan sættes i gang i løbet af foråret 2016 og vil løbe over to-tre år.

Oprydningsarbejdet
Arbejdet, der ifølge det begrænsede udbud skal udføres, omfatter:
Opgravning, håndtering og bortskaffelse af større mængder affald, herunder olieforurenet jord estimeret til 10-20.000 kbm. Den bortskaffede jord skal erstattes med egnede erstatningsmaterialer
Miljøsanering og nedrivning af bygninger med et estimeret bygningsareal på brutto cirka 16.000 kvm
Nedrivning og fjernelse af infrastruktur
Naturreetablering, landskabsmæssig bearbejdning og i begrænset omfang kystsikring

Herudover er der i udbuddet optioner, som omfatter:
Rensning af den vandbårne forurening til sikring mod spredning mod Arsuk Fjord
Nedrivning og miljøsanering af yderligere 3.000 kvm bygninger
Reetablering af affaldsdump

Du kan læse mere om udbuddet på www.licitationen.dk under udbud.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125