23948sdkhjf

Tscherning lægger tumult-år bag sig

To byggesager farvede sidste år bundlinjen rød hos den nordøstsjællandske byggevirksomhed. Ny direktør lover investeringer, organisk vækst og overskud.
Et ”arbejdsår”. Sådan betegner ledelsen i Tscherning-koncernen selv regnskabsåret 2014/15, som gav virksomheden med hovedsæde i Hedehusene det første underskud i seks år.

- Det er specielt to byggesager, der har udviklet sig meget negativt, og det er desværre i et omfang, der har påvirket hele koncernens resultat, siger Søren Refsgaard til Licitationen – Byggeriets Dagblad om forløbet.

Kan se sig i spejlet
Han afløste i marts Søren Tscherning som administrerende direktør for virksomheden. Og selv om det frister at se frem uden at kigge sig over skulderen, hæfter Søren Refsgaard sig også ved de ting, koncernen kan lære af de fejlslagne projekter.

- Selvfølgelig havde vi gerne været de sager foruden, men heldigvis har vi også haft en række sager med god indtjening i både nedrivning og anlæg. Projektmæssigt kan man sige, at året har været lærerigt, men vi er kommet hele igennem og kan både se kunderne i øjnene og os selv i spejlet. Det er vigtigt for os som Tscherning-folk, siger han.

Satser på organisk vækst
Tscherning blev grundlagt i 1975 af Georg Tscherning. I løbet af 25 år voksede virksomheden til en af landets største nedrivningsvirksomheder under navnet G. Tscherning, og i 1999 modtog man for første gang Børsens Gazelle-bevis.

I dag er profilen mindre skarptskåret. G. Tscherning henter omkring halvdelen af sin omsætning gennem anlægsafdelingen, og i løbet af 2014 blev koncernen udvidet gennem opkøb af Brandis A/S og Villy C. Petersen A/S.

- Vi investerer i udvikling af virksomheden og satser på organisk vækst herefter, svarer Søren Reefsgaard lakonisk på spørgsmålet om, hvorvidt flere opkøb lurer i horisonten.

Priserne bør stige
Fokus er i stedet på at tjene sidste års underskud hjem igen, og det er ikke nogen umulig opgave, vurderer Søren Refsgaard ud fra den nuværende ordrebeholdning samt det forventede aktivitetsniveau.

- Vi kan se, at efterspørgslen er stigende inden for vores kerneområder med lidt bedre priser til følge, men det er også helt nødvendigt, for omkostningerne følger desværre med. Vi er selvfølgelig trætte af, at vores leverandører sætter priserne op, men må jo også erkende, at der er en vis rimelighed i tingene, når resten af vores branche også sætter priserne op, pointerer Søren Refsgaard.

Baggrund: Tscherning-koncernen

Tscherning Holding A/S fungerer reelt som moderselskab for et par håndfulde af virksomheder, hvoraf flere selv har datterselskaber. Centralt står G. Tscherning A/S, som tegner sig for mere end 80 procent af koncernens samlede omsætning. Virksomheden beskæftiger sig i dag primært med nedrivning og anlægsarbejder samt udlejning af maskiner.
G. Tscherning opkøbte i løbet af 2014 både Brandis A/S og Villy C. Petersen Entreprise A/S, så disse fungerer som datterselskaber under G. Tscherning.
Blandt de øvrige virksomheder i Tscherning-koncernen tæller ejendomsselskaber samt virksomheder med fokus på miljøsanering og investering.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.218