23948sdkhjf

Anlægsnyt

REGION SJÆLLAND

SORØ: Arbejdet med at placere vejen ind til det nye boligområde, Klokkergården, der ligger vest for Odinsvej-området og syd for Frederiksberg Skole er i fuld gang.

Forud for byggemodningen af Klokkergårdens jorder var der i begyndelsen af af året en forventning om, at boligområdet skulle vejbetjenes via en forlængelse af Odinsvej.

Det har nu vist sig, at Sorø Kommune ikke kan opnå enighed med Kulturstyrelsen om den dispensation, som det ville kræve at anlægge en inden for fortidsmindebeskyttelseslinjen omkring den fredede stendysse sydøst for Klokkergårdsarealet, skriver Sjællandske.

Nu er kommunen så landet på den linjeføring, der er fastlagt ud fra flere hensyn. Dels må den adgangsvej til området ikke komme for tæt på Odinsvej. Dels skal vejen forløbe så vinkelret som muligt igennem to stendiger samtidig med, at vejgeometrien tilgodeser kørsel med lastbiler, der vil undgå skarpe sving.

ROSKILDE: Roskilde Kommune har lavet et forslag til en ny legeplads, der skal erstatte den nuværende ved Havneparken ved Vikingeskibsmuseet, skriver Dagbladet Roskilde.

Den nye legeplads er formet som en søstjerne med indbyggede aktivitets-, lege- og siddemuligheder. Selve søstjernen bliver 20 meter i diameter og 1,5 meter på det højeste punkt. Det er planen, at den skal have en belægning af helstøbt gummi i grønne og blå nuancer.

Der bliver fem mindre legerum på søstjernens arme og elementer på selve søstjernen, som udfordrer børnenes motorik.

Legepladsen forbliver omgivet af den eksisterende ydre cykelsti af betonfliser, som får indlagt fire felter med runer.

REGION HOVEDSTADEN

RØNNE: En ny stor multisportsarena kan være på vej på Rønne Stadion Nord, skriver Bornholms Tidende.

I øjeblikket arbejder folk fra idrætsforeningen Viking med at samle fondsmidler sammen til et anlæg, der skal bestå af en multibane til blandt andet fodbold, håndbold og basketball, en skaterpark, et crossfit-areal og en legeplads til de mindste. Det hele pakkes ind af en 150 meter lang løbebane.

Multibanen skal ligge på Rønne Stadion Nord og området ved siden af Vikings klubhus, hvor man vil inddrage den sti, der i øjeblikket går fra cykelstativerne foran stadionanlægget og ind til fodboldbanerne langs med klubhuset.

Projektet har ifølge Bornholms Tidende allerede mødt stor sympati hos samarbejdspartnere og potentielle investorer. I alt vil anlægget koste 1,8 mio. kroner at anlægge, og store dele af finansieringen er allerede på plads.

Falder økonomien på plads, håber man at kunne tage første spadestik i foråret 2016.

REGION SYDDANMARK

RINGE: Et idrætsanlæg med plads til parkour, skatere og andre aktiviteter kan måske skyde op i Ringe på Midtfyn i løbet af de næste år, skriver Fyens Stiftstidende.

Det mener plan- og kulturafdelingen i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Der er endnu ikke indtænkt en placering og konkret indhold projektet. Dog er det tænkt at omdanne det nuværende atletikstadion til det multifunktionelle fritidsanlæg med plads til forskellige aktiviteter.

Inspirationen er hentet fra Odense, hvor man har udstyret atletikstadion ved Syddansk Universitet med blandt andet kunstige bakker og muligheden for forskellige aktiviteter eksempelvis udendørs styrketræning.

I første omgang skal politikerne tage stilling til, om der skal skydes penge ind i projektet. På forhånd lyder vurderingen, at der skal skydes 1,1 mio. kroner ind, og meningen er at der også skal søges penge i fonde.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109