23948sdkhjf

Kommuner går sammen om affaldsindsamling

Fem hovedstadskommuner udbyder nu indsamling af affald
Landets største affaldsselskab, Vestforbrænding, står nu for det første udbud, hvor flere kommuner går sammen om at udbyde al indsamling af affald og samtidig ensarter deres affaldssystemer.

De fem foregangskommuner er Albertslund, Ballerup, Furesø, Ishøj og Vallensbæk, og de er spydspidsen for Vestforbrændings nye tiltag, som i daglig tale kaldes ”Indsamling på tværs”.

”I affaldssammenhæng er det ret enestående, at flere kommuner går sammen om indsamlingen af affald på tværs af kommunegrænserne, siger Vestforbrændings direktør, Peter Basland, i en pressemeddelelse.

Vestforbrænding og kommunerne arbejder i disse år frem mod at nå den nationale ressourcestrategis mål om at genbruge mindst 50 procent af alt husholdningsaffald i 2022. Udbuddet omfatter al indsamling af affald i kommunerne, og borgerne skal sortere i tre beholdere med hver to rum.

”Når kommuner åbner op for indsamling på tværs af kommunegrænserne og indfører ensartede affaldssystemer - det vil sige vælger at tilbyde borgerne samme typer servicetilbud og affaldsbeholdere - så betyder det at både affaldsindsamlingen og den daglige administration af opgaven kan løses mere effektivt og fleksibelt”, siger udviklingschef Yvonne Amskov, der er arkitekten bag ”Indsamling på tværs”.

De fem kommuner ligger geografisk samlet, så kørslen kan planlægges mere rationelt, når borgerne i de forskellige kommuner har samme type affaldsbeholder.

”Vestforbrænding er initiativtageren til det aktuelle udbud, og når den endelige kontrakt bliver indgået, bliver vi kontraktejer på de fem kommuners vegne”, siger Yvonne Amskov, der peger på, at kommunerne får store fordele i forhold til den daglige administration.

Albertslund, Furesø, Ishøj og Vallensbæk indfører de nye indsamlingssystemer i løbet af foråret 2016. I Ballerup sker det i 2017, når deres nuværende kontrakt udløber.

brahe
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109