23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Pas på min far

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad
Det kan være farligt og til tider stressende at arbejde på de mange vejarbejder rundt om i landet. For bilisterne har øjensynligt ikke respekt for de hastighedsnedsættelser, som naturligt følger med, når der passeres et vejarbejde.

Alene på Helsingørmotorvejen blev 1.600 bilister forleden blitzet på bare fem timer, og der skal ikke meget til at forestille sig, hvor stressende det må være for en vejarbejder ud over at skulle passe sit arbejde også at være bange for at blive ramt af en passerende bil med måske 100 km/t.

Tidligere har kampagner med slogans som ”Pas på min far” været et fast indslag ved vejarbejder, men respekten for, at der også gemmer sig mennesker bag afspærringerne, har ikke hjulpet.

Bødesatserne er heldigvis sat op med det dobbelte, hvis bilisterne overskrider hastighedsbegrænsningen ved et vejarbejde, ligesom det er blevet nemmere for politiet at fratage bilisterne kørekortet. Men flere spørger om det nu også er nok, når så mange alligevel træder for hårdt for speederen.

Helt at lukke en vej af, når den skal udvides, er visse steder jo nok at gå for langt. Især hvis der er tale om en stor motorvejsudvidelse. Men man kunne godt spørge sig selv, om det ikke inde i byerne kan være en god idé helt at spærre af for trafik, så vejarbejderne kan arbejde med sikkerheden i højsædet.

Spørgsmålet er dog, om man skal gå endnu mere drastisk til værks over for bilisterne. Fra samfundets side er det på pengepungen, så bøderne skal måske i endnu højere grad sættes op, og en ubetinget frakendelse af kørekortet bør måske i højere grad komme på tale.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094