23948sdkhjf

Byggenyt

REGION SYDDANMARK

ODENSE: OK-Fonden og Støtteforeningen Margurittens venner vil, i tæt samarbejde med Odense Kommune, opføre en ny bydel i Odense, som kommer til at huse mellem 200 og 300 mennesker med demens, skriver Fyens Stiftstidende.

Bydelen kommer til at hedde ’Byen for livet” og forventes realiseret i løbet af 2018. Første skridt - arbejdet med at finde en passende grund i Odense by - er i gang.

VEJEN: Vejen Byråd har besluttet at indrette det tidligere plejehjem til midlertidige boliger til flygtninge.

Herefter kan der indhentes tilbud på arbejdet med at indrette fløj E og fløj A til boliger, og så skal håndværkerne i gang senere på sommeren.

Det er tidligere af Vejen Byråd blevet besluttet, at Egely skal rives ned, og de penge, der er afsat til nedrivningen vil nu i stedet bliver brugt til klargøring af de midlertidige flygtningeboliger.

Det er planen, at der skal indrettes boliger for op til 48 flygtninge, hvormed cirka 2.830 kvm af ejendommens areal på 4.763 kvm benyttes.

Overslaget for indretning af Egely til i alt 48 midlertidige boliger lyder på 2.700.000 kroner. Overslaget omfatter udgifter til den nødvendige renovering af bolig- og gangarealer inklusiv en renovering af de tekniske installationer, opsætning af et lille køleskab i hvert tekøkken, indretning af i alt tre fælleskøkkener og tre fællesvaskerier, løsning af de brandtekniske forhold, nyt nøglesystem, udskiftning af automatikken til døråbneren i det store indgangsparti, hovedrengøring og fjernelse af de eksisterende legepladser.

REGION HOVEDSTADEN

KØBENHAVN Nomeco vil investere et tre-cifret millionbeløb på at etablere Nordeuropas største og mest moderne logistikcenter for lægemidler, skriver virksomheden på deres hjemmeside.

Projekteringen af bygningen er ikke helt på plads endnu og placeringen bliver syd for København tæt på motorvejsnettet.

Byggeriet skal stå færdig i slutningen af 2017.

GRIBSKOV: Annisse Kirkes menighedsråd har fået tilladelse til at isolere hvælvinger på kirkeloftet, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Kirken er den første middelalderkirke, som får tilladelsen til at isolere. Dermed kan menighedsrådet spare 40 procent på udgifter til varmeregningen.

Sidste år kom kirken med i et pilotprojekt, hvor den ene af kirkens 12 kupler fik påsmurt et tykt lag af en særlig blanding bestående af glas og kalk. Og nu er tilladelsen til at de resterende kupler kan få samme tur.

Det vil koste omkring 250.000 kroner at isolere kirken. Til sammenligning koster det 220.000 kroner om året at varme kirkerne i Annisse og Ramløse op.

Med isoleringen af Annisse Kirke vil udgiften reduceres med 120.000 kroner, og håbet er, at Ramløse Kirke kan gennemgå samme type isolering.

REGION SJÆLLAND

NY GLIM: Forsorgshjemmet Roskildehjemmet i Ny Glim har fået en lånegaranti på 44 mio. kr., skriver Dagbladet Roskilde.

Det betyder, at bestyrelsen endelig kan få gang i en længe ønsket renovering og udbygning. Der er planer om at renovere det mest nødvendige, bygge nyt og klimasikre bygningerne.

REGION NORDJYLLAND

VORUPØR: Et projekt til omkring 70 mio. kroner med restaurant, butikker, hotel og lejligheder ligger til at blive realiseret i Vorupør med entreprenør Kaj Ove Madsen og fabrikant Henrik Lund som bygherrer, skriver Skive Folkeblad.

De købte for to år siden på tvangsauktion den forlængst lukkede restaurant Landingspladsen i Vorupør med henblik på at rive de faldefærdige bygninger ned og erstatte dem med et stort byggeri, som kunne give et løft til det lille fiskerleje.

Nu er et lokalplanforslag udarbejdet i samarbejde med Thisted Kommune og deres fælles selskab, Landingspladsen ApS, næsten færdigt.

Går det som bygherrerne håber, så kan den endelige godkendelse ligge klar i oktober eller november, og byggeriet på den 10.000 kvm store grund kan blive sat i gang i begyndelsen af 2016.

Arkitektfirmaet Andreas Ravn i Balling har tegnet projektet, der omfatter en hovedbygning med facade og udsigt til havet. Bygningen skal indeholde butikker på 400 til 500 kvm, en restaurant og seks til otte hotelværelser. I tilknytning opføres 24 ferielejligheder på omkring 100 kvm hver.

Hovedbygningen i tre etager bygges ind i en skrænt, og der bliver også mulighed for at indrette spabad og sauna.

AALBORG: Himmerland Boligforening kan nu tage fat på sit næste store fornyelsesprojekt i det østlige Aalborg: Området omkring Tornhøjgaard, skriver boligforeningen i en pressemeddelelse.

Boligforeningen har i en længere periode været i fuld gang med renovering af store dele af deres byggeri i det østlige Aalborg. Aktuelt arbejdes der med at få Tambosundvej klar til november i år, og der venter endnu nogle renoveringsprojekter i de kommende år.

Men nu vil boligforeningen supplere renoveringerne med nybyggeri. Boligforeningen har for nylig købt Tornhøjgaard - den sidste tilbageværende gård i Nørre Tranders - med omkringliggende jorder, hvilket giver mulighed for at opføre flere byggerier, der skal bidrage væsentligt til udvidelse og opgradering af området, ikke mindst omkring det eksisterende Tornhøjcenter.

Byggeplanerne omfatter en ekstra dagligvareforretning, en mindre bypark, et botilbud med 32 plejeboliger for handicappede, ungdomsboliger, almene familieboliger og et mindre antal ejerboliger, fortæller boligforeningens direktør Ole Nielsen.

Det er Ole Nielsens forventning, at de første byggearbejder til det nye bydelscenter vil gå i gang i midten af 2016.





Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126