23948sdkhjf

Anlægsnyt

REGION SYDDANMARK

ASSENS Af de 177 bygværker, broer og underføringer i Assens Kommune er 11 udvalgt til et tiltrængt eftersyn og renovering, skriver Fyens Stiftstidende.

Det er første gang i flere år, der bliver sat penge af til den slags renoveringer. Det bliver sikkert kommunens entreprenørgård, der skal stå for renoveringerne - men hvis opgaven bliver for stor, vil den blive udbudt.

BRENDERUP: Der er udarbejdet et forslag til lokalplan for ejendommen Kirkevej 16 i Brenderup, Middelfart Kommune, som giver mulighed for etablering af et mindre parcelhusområde med cirka 13 parceller.

Økonomiudvalget besluttede tilbage i 2012, at den kommunale ejendom, der tidligere husede institutionen Bromsmae, skulle omdannes til boligområde i form af åben-lav bebyggelse.

Forslaget til lokalplan åbner mulighed for åben-lav bebyggelse i maksimalt én etage med udnyttet tagetage.

I budgettet er der under anlægsprojekter i 2015 afsat to mio. kroner til byggemodning og yderligere to mio. kroner i 2017.

REGION MIDTJYLLAND

VIBORG: Viborg Kommune skal ifølge statens vandplanlægning gennemføre restaurering i Movsø og Ormstrup Sø, og indsatserne var oprindelig planlagt, så indsatsen i Movsø skulle indledes i 2014 og Ormstrup Sø i 2015. Kommunen har imidlertid lavet om på rækkefølgen, så indsatsen i Ormstrup Sø blev påbegyndt i 2014, og Movsø påbegyndes i 2015.

I anlægsbudgettet for 2015 er der afsat 1.546.000 kroner til restaurering af Movsø, som ligger i det militære øvelsesareal ved Finderup og er ejet af Staten.

REGION HOVEDSTADEN

BRØNDBY: Brøndby Kommune har modtaget tilsagn om tilskud til cykelparkering til Brøndbyøster Stationsforplads.

Teknik- og Miljøudvalget godkendte forleden projektet og sendte det til videre politisk behandling med anbefaling.

Projektet indeholder i korte træk en indsnævring af kørebanen på Brøndbyøster Torv i forlængelse af Gilles-ager. Ved indsnævring af kørebane bliver der mulighed for etablering af dobbeltrettet cykelsti på sydsiden af adgangsstien til stationen. Busperron og cykelsti adskilles ved hjælp af læskure og siddeplinte.

Projektet vil ifølge planerne blive gennemført i efteråret 2015.

FREDERIKSBERG: Kultur- og Fritidsudvalget i Frederiksberg Kommune har besluttet at oversende en ansøgning fra Bakkehusmuseet om støtte til renovering af museets have til budgetdrøftelserne senere på året.

Bakkehusmuseet har modtaget et fondsbidrag fra Augustinusfonden til et større renoveringsprojekt af museets have. Museet håber endvidere på et fondsbidrag fra Frederiksberg Fonden. Da disse to bevillinger ikke dækker de samlede udgifter ansøges kommunen om at bevilge det resterende beløb.

Museet har i de sidste tre år arbejdet med idéen om at ændre det nuværende lysthaveanlæg fra omkring 1930 til en romantisk have fra 1800-tallets første årtier med så mange referencer til Kamma Rahbeks have som muligt. Med et romantisk haveanlæg vil Bakkehusmuseet kunne integrere haven i formidlingen over for publikum. Herudover er det planen at indrette et orangeri med servering af kaffe og salg af blomsterfrø med mere. Ved samme lejlighed ønskes haven udvidet med et areal på 280 kvm, der forventes stillet vederlagsfrit til rådighed af naboen.

Allerede i 2013 udarbejdede landskabsarkitekt Charlotte Skibsted og leder af Bakkehusmuseet Gertrud With et materiale, som er mundet ud i et projektforslag.

REGION SJÆLLAND

SOLRØD: Solrød Byråd har sagt ja til at yde tilsagn om kommunegaranti til Solrød Fjernvarme for optagelse af byggekreditter på 1.820.000 kroner, 1.250.000 kroner og 548.400 kroner i KommuneKredit.

Byggekreditterne gives i forbindelse med igangsætning af følgende anlægsopgaver: etablering af nye forsyningsledninger til forsyning af Hyldeblomsthaven, Havdrup Vest, renovering af Klosterparken etape II, nær Solrød Byvej og lægning af forsyningsledninger i ny vej, der etableres i forbindelse med ændring af sti.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.25