23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Byggeriet hitter

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad
Stadig flere unge finder en uddannelse inden for ingeniørfagene interessant. Og særligt ingeniøruddannelser inden for bygge- og anlægsretningerne er i år de mest søgte uddannelser på Danmarks Tekniske Universitet.

Det kan man som virksomhed i bygge- og anlægsbranchen kun være tilfreds med. For fremtiden byder på flere større infrastrukturprojekter, og den grønne omstilling får en større og større betydning. Og her kommer man ikke udenom, at samfundet som helhed er afhængig af ingeniører til at løse opgaverne.

Men når man læser optagelsesstatistikkerne fra landets ingeniørstudier, er det også vigtigt at huske, at de uddannelsessøgende måske også har lyttet til eksperter og politikere, der igen og igen har pointeret, at de unge også bør søge hen, hvor der er jobs at få. For faktum er, at der vil mangle over 10.000 ingeniører i vores ingeniørvirksomheder om 10 år. Blandt andet fordi store årgange af ingeniører nærmer sig pensionsalderen. Og derfor er det kun positivt, at så mange i år har søgt ind på en ingeniøruddannelse.

Lige så tilfredsstillende er det at konstatere, at konstruktøruddannelsen sætter rekord med 17 procent flere optagne i år. Det vidner bare om, at de unge ikke er skræmte af en karriere inden for bygge og anlæg.

Nu skal vi så også bare have flere af de helt unge til at vælge en erhvervsuddannelse inden for bygge og anlæg. For vi kan jo have nok så mange ingeniører og konstruktører, hvis ikke der er nogle til at udføre opgaverne. Og her gælder det om at få flere til at indse, at det kan være lige så prestigefyldt at tage en erhvervsuddannelse som at sidde tre år på gymnasiebænken.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219