23948sdkhjf

Ny sti binder bydele sammen

Ny stiforbindelse under togsporene ved Nordhavn station i København åbner i dag
Når man som fodgænger eller cyklist skal mellem bydelene Nordhavn og Østerbro i København, har man hidtil krydset togsporene ved Langeliniebroen eller Århusgade.

Men fredag morgen åbner en tredje passage, der gør det muligt for de bløde trafikanter at skyde genvej under banelegemet ved Nordhavn station. Stien, der forbinder Østerbros Nordre Frihavnsgade med Kalkbrænderihavnsgade, kan bruges af gående, cyklister og kørestolsbrugere.

For erhverv og beboere på Marmormolen, Amerika Plads og i Århusgadekvarteret skærer det en god portion af transporttiden. Eksempelvis betyder det, at turen fra FN-Byen til Nordhavn station afkortes med cirka to km. Samtidig giver stiforbindelsen Østerbros borgere en kortere vej til Nordhavns kajkanter og vandet.

Led i udvikling

Stiforbindelsen er et led i Nordhavns udvikling mod at blive fremtidens bæredygtige bydel, hvor kollektiv og bæredygtig trafik prioriteres højt.

For at opnå denne målsætning arbejder By & Havn blandt andet med begrebet en 5-minutters by, som betyder, at afstanden til hverdagens nødvendigheder er så kort som fem minutter og at man derfor kan gå eller cykle til bl.a. den kollektive trafik og rekreative faciliteter.

”Med 5-minutters byen arbejder vi blandt andet på at minimere behovet for biltrafik og styrke den bæredygtige og kollektive trafik med metrostationer, gode cykelstier og gangstier. Det er vigtigt for vores vision om at blive fremtidens bæredygtige bydel, at vi skaber optimale forbindelser både i Nordhavn, men også til og fra kvarteret, og med den nye stiforbindelse har vi skabt en genvej mellem Nordhavn og stationen og mellem Østerbro og Nordhavn,” siger adm. direktør Jens Kramer Mikkelsen fra By & Havn, der står for udviklingen af de mange nye byområder i København.

brahe
Læs mere om: STI
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.158