23948sdkhjf

Byggenyt

REGION HOVEDSTADEN

FARUM: I Farum giver en ny Lokalplan 126 med Tillæg 4 til Kommuneplan 2013 mulighed for opførelse af etagebyggeri med omkring 40 boliger i stedet for det egentligt projekterede hotelbyggeri, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Bebyggelsen på i alt 3.115 kvm vil komme til at ligne nabobebyggelsen Rytterparken, som i sin tid blev opført af Kay Wilhelmsen Gruppen. Det bliver firmaet FB Gruppen, der skal bygge de 40 boliger.

Bemærkninger til lokalplanen kan indgives senest den 15. september til Furesø Kommune.

REGION SJÆLLAND

RINGSTED: I forbindelse med vedtagelse af budget for 2015 besluttede byrådet i Ringsted at afsætte 18,7 mio. kroner til bygning af børneinstitution i Benløse. Nye beregninger fra administrationen viser imidlertid, at det er forventeligt, at nuværende byggeprojekt bliver dyrere. I denne sag skal Byrådet forholde sig til, at anlægsprojektet forventes at blive dyrere.

Administrationen har, i forbindelse med det videre arbejde med at forberede byggeriet, kvalificeret beregningerne i forhold til anlægsomkostninger. Beregningerne viser, at det forventeligt vil blive ca. 1,1 mio. kroner dyrere at bygge institutionen end de afsatte 18,7 mio. kroner.

JYDERUP: Kullegård Arkitekter fra Holbæk har vundet konkurrencen om det nye børnehus, der skal opføres på Elmegården i Jyderup, skriver dagbladet Nordvestnyt.

Samtidig ligger det fast, at totalentreprisen er gået til Daurehøj Erhvervsbyg A/S, og arbejdet dermed snart kan sættes i gang.

Den nye institution kommer til at ligge mellem kirkecentret og idrætshallen og tæt på både SFO og skole.

Børnene i det nye hus får blandt andet mulighed for aktiviteter omkring en lille regnvandsø, og institutionen er selv med til at skabe søen.

Bygningen forsynes også med solceller, lavtemperatur gulvvarme og en tæt og isoleret klimaskærm.

Det nye børnehus får et bruttoareal på godt 1.300 kvm eksklusive liggehal og lysgård. Samtidig laves et udekøkken tæt ved bygningen som en del af landskabet.

Alle ni grupperum får loft til kip og alle grupperum kommer til at indeholde værksted, tekøkken og et frit gulvareal.

Den centrale del af bygningen bliver en atriumgård, der gør det muligt at følge årstidernes skiften næsten uanset, hvor i bygningen man befinder sig.

MØN: Museum Sydøstdanmark har fundet frem til det arkitektfirma, der skal tegne de i alt ni såkaldte Camønopauser, på den i alt 175 km lange nye vandrerute Camønoen, skriver dagbladet Nordvestnyt.

Valget er faldet på arkitektfirmaet Norrøn. Camønopauserne bliver placeret udvalgte steder på ruten, der går fra Møn hen over Nyord og Bogø.

Nogle af de ni pauser bliver planlagt til at ligge ved eksempelvis Møns Klint og Bogø Mølle.

REGION SYDDANMARK

TAULOV: Øgede godsmængder og styrkelse af distributionen får shippingfirmaet Blue Water Shipping til at bygge kæmpe godsterminal i Taulov til en samlet af 120 mio. kroner, skriver Fredericia Dagblad.

Den nye terminal bliver på 12.300 kvm og dertil kommer 1.800 kvm kontorlokaler ved motorvejen tæt ved Taulov.

Terminalen bliver 250 meter lang og 50 meter bred og med 100 porte vil terminalen blive omdrejningspunktet for import/eksport samt distributionen i Jylland med daglige forbindelser til de øvrige danske terminaler.

Det samlede projekt løber op i 120 mio. kroner og godsterminal og kontor forventes færdig til næste sommer.

REGION MIDTJYLLAND

HERNING: En helt ny banegårdsplads vil stå klar midt i Herning i sommeren 2016, skriver Herning Folkeblad.

De eksisterende bygninger skal rives ned, inklusiv en gangbro over Sølvgade, og en ny terminalbygning med butik og billetsalg skal opføres.

Det er lokale C.C. Contractor, som skal stå for byggeriet af den nye banegårdsplads. Entreprenøren får hjælp af arkitektfirmaet Kjær & Richter fra Aarhus, landskabsarkitektfirmaet Rossels tegnestue fra Aalborg og rådgivervirksomheden Niras’s kontor i Aarhus.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141