23948sdkhjf

Anlægsnyt

REGION SJÆLLAND

RINGSTED: Ringsted Forsyning skal foretage opgravning i Valdemarsgade og Dagmarsgade i forbindelse med renovering af vand-, spildevands- og fjernvarmenettet.

I 2015 drejer det sig om strækningen fra Teglovnsvej i nord til Anlægsvej i syd. Senere skal der ligeledes foretages renovering af ledningsnettet i Sct. Knudsgade og resten af Dagmarsgade.

I forbindelse med ledningsarbejderne vil det meste af kørebanearealet og store dele af fortovene bliver gravet op, og det vil være nærliggende, at Ringsted Kommune gennemfører en trafiksanering/renovering af vejprofilerne for Valdemarsgade og Dagmarsgade. Derudover trænger fortovene til en gennemgående renovering.

ODSHERRED: Odsherred Byråd har besluttet at indgå en frivillig aftale med en lodsejer i forbindelse med skabelsen af en vandresti fra Dragsholm Slot i syd til Lumsås i nord.

Gennemførslen af stien er forsinket med cirka et år, blandt andet fordi lodsejerforhandlingerne har trukket ud. Det er foregået i håbet om at opnå den bedste stitracé, samtidigt med at de berørte lodsejere blev forsøgt behandlet bedst muligt og mest lempeligt.

Nu er der dog udsigt til, at de sidste aftaler kommer i hus, og Højderygstien forventes at kunne indvies i sidste halvdel af tredje kvartal 2015.

Der kommer tre mio. kroner til projektet fra Realdanias kampagne ”Stedet tæller”. Odsherred Kommune bidrager selv med 1,5 mio. kroner.

REGION NORDJYLLAND

LØKKEN: Det tidligere Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter har i juni 2013 meddelt Hjørring Kommune, at man har reserveret midler til en områdefornyelse i Løkken.

Før ministeriet meddeler endeligt tilsagn, skal ministeriet godkende et program for områdefornyelsen, og Hjørring Byråd skal godkende programmet forud for indsendelsen til ministeriet.

Områdefornyelsen vil blandt andet byde på omdannelse af den kommunale parkeringsplads ved Sdr. Strandvej til et landskabeligt byrum, som i højsæsonen kan fungere som parkeringsplads, samtidig med at der også er mulighed for bymæssige og rekreative aktiviteter, som stimulerer bylivet. Pladsen designes og møbleres, så den bliver en del af sammenhængen mellem Torvet og Løkken Moleleje.

I områdefornyelsen arbejdes der i flere sammenhænge med at tydeliggøre og iscenesætte forløbet fra Torvet til Solskinspladsen yderst på molen, og Torvet skal også have en ansigtsløftning. Også bygningsfornyelse indgår i programmet, ligesom Løkkens gamle stier og slipper gør det.

Der kan forventes svar på ansøgningen i efteråret 2015. Herefter kan det konkrete arbejde med realisering af områdefornyelsen sættes i gang.

REGION SYDDANMARK

KOLDING: Kolding Byråd har bevilget 2,6 mio. kroner til etablering af lys på løbe- og cykelruter i Dalby/Skartved.

Der skal etableres lys på cykelsti langs Skamlingvejen fra der, hvor det stopper i dag, og ud til rundkørslen ved Skartved, hvilket er beregnet til 580.000 kroner. Desuden skal etableres grussti i nordsiden af Idyl mellem rundkørslen ved Skartved og Ankerhusvej samt etableres lys.

Anlægsudgifterne hertil er beregnet til lige knap to mio. kroner sammenlagt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.252