23948sdkhjf

Ledigheden i byggeriet tager et stort dyk

Ikke mindst flere malere og murere er kommet i arbejde - og så er der sket et stort fald i arbejdsløsheden i Nordjylland
Ledigheden i byggeriet begynder nu at ligne resten af arbejdsmarkedet.

Mens arbejdsløsheden generelt på arbejdsmarkedet de seneste måneder har ligget stabilt lige under fem procent, er det først nu med opgørelsen af ledighedstallene for juni, at byggeriet med en ledighed på 4,9 procent når ned på samme niveau.

Det fremgår af en opgørelse af ledighedstallene i de relevante byggefagforbund, som BAT-kartellet har foretaget.

Ledigheden i byggeriet er faldet med to procentpoint i forhold til juni sidste år og med godt et procentpoint i forhold til maj, hvor ledigheden blandt de timelønnede i byggeriet blev opgjort til 6,2 procent.

I alt 4.100 af cirka 85.000 ledighedsforsikrede var uden job i juni.

”Nu synes vi, at tallene passer i forhold til det, vi hører ude fra branchen og i forhold til den fremgang, der har været i byggeriets beskæftigelse hen over foråret. Vi har undret os over, at ledigheden var så relativ høj i marts, april og maj i forhold til den stigning aktivitetsniveauet, som vi ser i branchen”, siger Camilla Vakgaard, økonom i BAT-kartellet.

Hun oplyser, at man ikke har analyseret tallene og derfor ikke kan give en forklaring på, hvorfor branchen først i juni er på niveau med resten af arbejdsmarkedet - på trods af den positive beskæftigelsesudvikling i år.

”Men vi kan se, at grupper som malere og murere, der længe har haft høj ledighed og begge så sent som i april havde tocifret ledighedsprocent, nu også udvikler sig i den rigtige retning”, siger hun.

Stort dyk i Nordjylland

Murerne har dog med 6,6 procent fortsat byggeriets højeste ledighed, mens 6,1 procent af de ledighedsforsikrede malere var uden arbejde i juni.

Laveste ledighed har som nærmest altid elektrikerne med 2,4 procent ledighed, mens arbejdsløsheden blandt Blik- og Rørarbejderforbundets medlemmer er 4,3 procent.

Ikke mindst i Nordjylland har man oplevet en meget positiv udvikling i byggeledigheden. I april havde Region Nordjylland således landets højeste ledighedsprocent på 9,3, men den er siden styrtdykket til 5,1 procent eller stort set på landsgennemsnittet. Det er ikke mindst malere og murere, der er kommet i beskæftigelse.

Som hidtil er ledigheden mindst i Region Midtjylland, der er begunstiget af en række store infrastrukturprojekter, med 3,5 procent. Største andel af ledige findes med 5,9 procent i Region Sjælland.

En ledighed på 4,9 procent i juni er den laveste ledighed i byggeriet siden 2008.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126