23948sdkhjf

Ejendomsbranchen sporer fremgang

Shoppingcentre mærker øget efterspørgsel efter butikslokaler
Positive takter i detailhandlen smitter af på ejendomsbranchen, der efter tre år med flad udvikling i ejendomsværdierne, nu bevæger sig i en mere positiv retning. Stigende forbrugertillid og detailhandlens vækst det seneste år gør, at investorerne tror på flere kunder, større omsætning, stigende ejendomsværdi og flere udlejede butikslokaler.

Det glæder administrerende direktør i Ejendomsforeningen Danmark, Torben Christensen.

”Det er glædeligt, at detailhandlen er i fremgang. Efter nogle hårde år er økonomien kommet i gang, og der er endelig stor aktivitet i butikkerne. Det er vigtigt for ejerne af butiksejendommene, at færre butikker går konkurs, og at det er blevet nemmere at udleje butikslokaler”, siger han.

Fremgang i shoppingcentre

En af dem, der kan mærke, at der er kommet godt gang i detailhandlen og udlejning af butikslokaler, er Søren Brogaard, country manager i shoppingcenterselskabet Steen & Strøm, der ejer 20 shoppingcentre i Skandinavien. Heraf tre i Danmark med Field’s i København, Bruun’s Galleri i Aarhus og Bryggen i Vejle.

”Store shopping destinationer som Field’s og Bruun’s Galleri har god fremgang, og fremgang i omsætning og besøgstal giver stigende efterspørgsel på butikslokaler. Blandt andre modetøjmærket ’Tiger of Sweden’ og multibrand butikken ’Room’ er på vej med spændende nyåbninger i Field’s. Det bliver en god opfølgning på vores biografåbning i august, der bliver suppleret med flere nye bespisningstilbud. Også i Bruun’s Galleri er der efterspørgsel, når vi har ledige lokaler til udlejning. Lokalerne udlejer imidlertid ikke sig selv, men vi møder ikke så mange lukkede døre som før. Flere aktører i detailhandlen tænker på at styrke deres placeringer, og det smitter af på udlejningen”, siger Søren Brogaard.

Han mener, at det i første omgang er store shopping destinationer strøggaderne i de store byer, der kan mærke den stigende interesse for etablering af nye butikker.

tk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172