23948sdkhjf

Anlægsnyt

REGION HOVEDSTADEN

FREDENSBORG: Et nyt forslag til skybrudssikring af et område i Jellerød er sendt i offentlig høring. Hensigten er, at forsyningen kan medvirke til at skybrudssikre et område bag diget i Jellerød til en 100 års regn.

Der er allerede for nogle år siden etableret beredskabsbrønde på to lavtliggende ejendomme i området, hvorfra der kan pumpes i en beredskabssituation. Ved at forbinde brøndene med nye ledninger hen til pumpestationen, kan den overskudskapacitet, der i øjeblikket er i pumpestationen, udnyttes i beredskabssituationen.

Tillægget til spildevandsplanen er baseret på beregninger udført af det rådgivende ingeniørfirma Niras, som vurderer, at der med de foreslåede tiltag ikke opstår skadesvoldende oversvømmelser over 20 cm over terræn ved soklen ved en fremtidig 100 års hændelse.

Forslaget omfatter 193 ejendomme.

REGION SJÆLLAND

RINGSTED: Ringsted Kommune fik i 2014 overdraget Gyrstinge Sø fra forsyningsselskabet Hofor, der allerede inden overdragelsen havde igangsat sænkningen af vandstanden i søen.

Dermed udestår genopretningen af de vandløb, der under Hofors har været styret af pumper og sluser. Med et nyt projekt planlægges de tre styrede vandløb omlagt til mere naturlige forløb.

Med sænkningen af vandstanden i Gyrstinge Sø til det naturlige niveau, ophører behovet for den nuværende styring med pumpedrift ved Flæbækken og Kyringegrøften, og slusedrift ved Ringsted Å. Dermed skal pumpedriften ved Flæbækken og Kyringegrøften ophøre, ligesom slusedriften ved Ringsted Å skal nedlægges og erstattes af mere naturlige forløb.

Realiseringen af projektet planlægges igangsat i august-september og forventes at stå færdigt inden udgangen af 2015.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125