23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Kig over sundet

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad
På trods af den korte afstand over Øresund har der gennem årene været historier om store barrierer, når danske virksomheder - herunder bygge- og anlægsvirksomhederne - ville etablere sig på det svenske marked.

Særlig i kriseårene herhjemme, hvor det svenske marked havde lidt mere fart på, øjnede bygge- og anlægsvirksomhederne muligheder i vort svenske broderland

Og man må da også sige, at branchens virksomheder har fået øjnene op for mulighederne i Sverige. En ny opgørelse viser, at 19 procent ud af den 18,1 mia. kroner store byggeeksport - svarende til 3,4 mia. kroner - hentes i Sverige. Ikke mindst de rådgivende ingeniørvirksomheder har succes, men også de udførende spinder guld. Eksempelvis Aarsleff er til stede på boligbyggeri i Malmø, og på havnen i Stockholm samarbejder Aarsleff med rådgivervirksomheden Cowi og arkitekterne fra C.F. Møller om anlæggelsen af en ny havn.

Nu er der selvfølgelig nok så meget arbejde i at klare sig på det hjemlige marked. For med et hjemligt bygge- og anlægsmarked, som endnu ikke er kommet op i opdrejninger, er det selvfølgelig ikke udlandseventyr, der ligger først for i mange bygge- og anlægsvirksomheder. Her handler det først og fremmest om at få omsætning og sorte tal på bundlinjen og skaffe opgaver herhjemme.

Men i takt med, at det danske bygge- og anlægsmarked igen begynder at vækste, så burde flere bygge- og anlægsvirksomheder skue over Øresund. For med en hastig stigende svensk befolkning øges behovet også for flere boliger hinsidan, og dermed kan der ligge et nyt marked for mange danske virksomheder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141