23948sdkhjf

Byggenyt

REGION HOVEDSTADEN

HELSINGØR: Helsingør Byråd har godkendt lokalplan nr. 1.153 for Hotel Marienlyst endeligt. Hermed er der givet mulighed for en udvidelse af det eksisterende Hotel Marienlyst med opførelse af nye tilbygninger i form af en ny værelsesfløj og overbygninger på eksisterende bygningsmasse.

Der kan klages til Natur- og Miljøklagenævnet over retlige spørgsmål frem til 4. august.

Hotel Marienlyst har både i Helsingør og i Nordsjælland altid været en betydelig identitets- og kulturbærer. Af den årsag har både byrådet og kommunens borgere længe udtrykt ønske om en revitalisering af både hotellet og området som helhed, som gennem de seneste år desværre har oplevet en vis tilbagegang. I 2014 blev denne tilbagegang vendt og lokalplanen udarbejdes således dels på baggrund af et politisk ønske om at understøtte målene i Vision 2020 om styrkelse af indsatsen i forhold til antal besøgende og dels på baggrund af bygherres ønske om at opføre byggeri, der kan sikre en udbygning af hotellet, så det i langt højere grad lever op til nutidige krav i forhold til kapacitet, komfort og miljø.

HELSINGØR: Helsingør Byråd har godkendt lokalplan nr. 1.143 for Nyt forsyningscenter på Energivej i Helsingør endeligt.

Lokalplanen giver mulighed for etablering af et nyt driftscenter, et biomassefyret kraftvarmeværk og en moderne genbrugsplads.

Der kan klages til Natur- og Miljøklagenævnet over retlige spørgsmål frem til 4. august.

Lokalplanen er baseret på et idéforslag fra Forsyning Helsingør, som foreslår, at driftscentret placeres i den vestlige del af området.Der opføres en erhvervsbebyggelse i op til seks etager med personale- og mødefaciliteter og med tilhørende parkeringsarealer og en udstillingsbygning.

De nye bygninger kobles til de bygninger, der husede det tidligere biogasanlæg. Arealerne bag det tidligere biogasanlæg omkranses af et sammenhængende og støjdæmpende garageanlæg.

Driftscentret omfatter bebyggelse på cirka 1.350 kvm kontor og cirka 1.150 kvm drifts- og mandskabsfaciliteter, værksteder, depot og lager og cirka 2.000 kvm garager. Pladsen mellem bygningerne skal anvendes til udendørs oplagsplads / materielgård.

Et nyt flisfyret kraftvarmeværk placeres i den sydlige del af området og sammenbygges med det eksisterende kraftvarmeværk med aflæsningsanlæg,tre lagersiloer hver med et rumfang på cirka 6.000 kbm, en kedelbygning på cirka 925 kvm samt en røggasfilterbygning på cirka 770 kvm. Siloerne forbindes med kedelbygningens top med transportbånd.

En ny genbrugsplads placeres i den nordlige del af området med bebyggelse på cirka 2.050 kvm til

aflevering af affald, garager, materieldepot og med plads til cirka 48 containere.

REGION NORDJYLLAND

DRONNINGLUND: TK Development har søgt om udarbejdelse af en ny lokalplan for området ved Østre Ringgade og Asåvej i Dronninglund med det formål at opføre et Jem & Fix byggemarked, og der er en lokalplan på vej. Brønderslev Kommune har således fremlagt et forslag til lokalpl for arealet til offentlig høring.







Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125