23948sdkhjf

Byggewebs ejer fortsætter global ekspansion

Tyske RIB Gruppen, der overtog Byggeweb A/S sidste år, får nu et fodfæste på de spansktalende markeder med købet af spansk softwarevirksomhed
Den tyske producent af digitale værktøjer til byggeriet, RIB Gruppen, etablerer sig nu i sin ottende geografiske region med købet af den spanske virksomhed, Soft SA, som er en af de førende inden for software til byggeindustrien i Spanien og Latinamerika.

RIB Gruppen købte i august sidste år den danske softwarevirksomhed Byggeweb A/S , som har en stærk position inden for digitale værktøjer til projektstyring og ejendomsdrift og øvrige løsninger inden for Bygnings Informations Modellering (BIM).

Med overtagelsen af Byggeweb gjorde RIB Gruppen sit indtog på de nordiske markeder, og ligesom Byggeweb, der nu hedder RIB A/S, er det, bliver Soft SA med hovedsæde i den spanske hovedstad, Madrid, integreret i den øvrige RIB Gruppen.

Skal lede spansk integration

Soft SA’s hovedprodukt er softwaren Presto, som bruges på mere end 80 procent af Spaniens store byggeprojekter med en byggesum på over en mio. euro. Hensigten er, at Soft SA kommer til at spille en vigtig rolle i RIB’s globale forretningsudvikling, og Presto bliver integreret i RIB’s iTWO 5D Big Data platform.

”Jeg påbegyndte drøftelserne med Fernando for flere år siden, og nu er Soft SA og RIB endelig blevet et team. Fernando G. Valderrama er grundlægger af Soft SA, og han er absolut en indflydelsesrig leder på det spanske marked for software til byggeindustrien. Han har en stærk baggrund inden for arkitektur og anlægsarbejde, og derudover har han taget en master i business og er lærer og foredragsholder på flere anerkendte universiteter. Fernando og hans team skal lede integrationen af Soft SA & RIB og lancere iTWO på det spansktalende marked”, siger RIB Gruppens koncernchef, Thomas Wolf.

Grundlagt i 1961

RIB Gruppen er grundlagt i 1961 i tyske Stuttgart, og med overtagelsen af Soft SA åbner RIB Gruppen nu sit ottende hovedkontor og region.

Softwarevirksomheden har 700 ansatte fordelt på 30 kontorer over hele verdenen og har en strategi om at blive markedets førende inden for BIM-løsninger til byggeriet og med tocifrede vækstrater i både omsætning og indtjening.

I Danmark beskæftiger RIB A/S 37 ansatte på Sjælland og i Jylland og med hovedkontor i København.


Hovedkontorer
Med erhvervelsen af det nye team i Madrid kan RIB Gruppen nu åbne sit ottende hovedkontor og region.
Overtagelsen følger efter erhvervelsen af Byggeweb A/S i København i 2014 - og dermed repræsentation på de nordiske markeder. Inden det havde RIB Gruppen åbnet kontorer i Atlanta i USA i 2012, Sydney på de australske og newzealandske markeder i 2012, Singapore i Sydøstasien i 2010, Dubai på de mellemøstlige og afrikanske markeder i 2010, Guangzhou i Kina i 2003 og Stuttgart på det tysktalende marked i 1961.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.313