23948sdkhjf

Investering i lokal arbejdskraft giver pote

Sociale klausuler behøver ikke nødvendigvis at være af det onde, mener fynsk entreprenør, der har gode erfaringer med inddragelse af lokal arbejdskraft som praktikanter og lærlinge
Hansson & Knudsen A/S udfører i samarbejde med datterselskabet Johan C. Nielsen A/S hovedentreprisen på en omfattende renovering og ombygning af boligerne på Høje Kolstrup i Aabenraa, Sønderjylland. Projektet har særligt fokus på ansættelse af lokal arbejdskraft samt inddragelse af et stort antal lærlinge og praktikanter.

Win-win situation

"Brug af lokal arbejdskraft, praktikanter og lærlinge er en win-win situation for alle parter. Dels får vi flere folk i beskæftigelse, hvor det er tydeligt at engagementet og viljen er meget stor. De lokale beboere vil hellere end gerne bidrage til optimering af deres boligområde, og derved blive en del af et projekt, der på alle måder kommer dem selv til gode. Omkring 20 procent af det samlede udførelsesteam på projektet er hentet ind fra lokalområdet" forklarer Gert Andersen der er projektleder i Hansson & Knudsen A/S

"Dels knokles der igennem, og derudover er det yderst gavnligt for processen at have tæt kontakt med beboerne under udførelsen. Her tænker jeg ikke kun på de beboere, som er en del af selve udførelsen, men også på de øvrige beboere i området", siger han.

Derudover beskæftiger firmaet et stort antal lærlinge og praktikanter i forbindelse med udførelsen, hvoraf flere allerede har opnået fastansættelse.
"Lige nu har vi taget 13 medarbejdere ind, der fordeler sig med en malerpraktikant, tre nedbryder-praktikanter, en praktikant til jordarbejder, som iøvrigt er blevet fastansat, samt en murerlærling i praktik", forklarer chefen.

Kræver lidt mere

Et lignende billede tegner sig i datterselskabet Johan C. Nielsen: Fem i praktik, hvoraf to nu er fastansat samt indgået aftale med to lærlinge.
"Vi forventer, at der i alt vil blive brug for omkring 80 mand til projektet, som efter planen står helt færdig i foråret 2017, siger projektleder Gert Andersen.

Om udfordringer med at have mange meget unge og uerfarne inde, siger han til Licitationen:
"Det er klart, at de er noget uprøvede, og det kræver lidt mere af os gamle rotter. Men sådan er det jo, nårt nye skal i gang, og efter 14 dage kan vi jo hurtigt se, hvem der har gods til at komme videre, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125