23948sdkhjf

Realdania sætter spot på naturen

Naturområdet Tipperne, der ligger ved sydenden af Ringkøbing Fjord, får snart forbedrede besøgsforhold
Faciliteterne naturområdet Tipperne ved Ringkøbing Fjord trænger til et løft. I området, som byder på et rigt plante- og dyreliv – ikke mindst fra tusindvis af vade- og trækfugle, finder man blandt andet den gamle forpagterbolig Tipperhuset, et ældre observationstårn og to km natursti. Men nu opføres der et nyt observationstårn i en spinkel, stilladslignende konstruktion og et lille pyramideformet skjul, som gør det muligt at observere fuglene helt tæt på. Derudover renoveres og omdannes Tipperhuset, så man kan nyde medbragt mad og dykke ned i en mindre udstilling om området i historiske rammer.

Det er Johansen Skovsted Arkitekter med Bertelsen & Scheving som totalrådgiver, der har udviklet projektet sammen med Naturstyrelsen og Realdania. Sidstnævnte finansierer projektet, som har et samlet budget på tre mio. kroner.

”Tipperne er et helt særligt naturområde i Vestjylland og Danmark. Projektet er et godt eksempel på, hvordan man med et minimum af indgreb kan formidle natur og kultur og skabe et besøgssted af høj kvalitet, som også kan bidrage til at styrke turisme og lokal udvikling i Vestjylland”, siger Christian Andersen, programchef i Realdania i en pressemeddelelse.

Projektet er endnu ikke sendt i licitation, og hvornår det sker, vides ikke med sikkerhed, men projektet forventes at blive realiseret i 2015.

Fakta Projekt Tipperne
Projektet Tipperne indgår i Realdanias kampagne Stedet Tæller. Som en del af kampagnen har Realdania og Naturstyrelsen udvalgt 10 steder i yderområdernes landskaber, hvor man gennem eksempelvis forbedrede ankomst- og formidlingsfaciliteter vil skabe bedre oplevelser af selve stedet og naturen omkring. Ud over Tipperne er følgende områder valgt:

Råbjerg Mose
Knudeklinten på Fur
Hanstedreservatet
Stevns Fyr
Nationalpark Vadehavet
Filsø
Rubjerg Knude
Kalø Slotsruin
Hammersholm Helleristningsfelt

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.15