23948sdkhjf

Byggeriet er imod bortfald af kontrol

Udmeldinger om at fjerne myndighedernes mulighed for kontrol af sort arbejde i danskernes baghaver falder ikke i god jord hos byggeriet
Siden 2012 har det været muligt for myndighederne uden dommerkendelse at gå ind i danskernes baghaver for at kontrollere for sort arbejde, men det mener alle de blå partier uden for regeringen skal være slut nu.

”Det er meget krænkende for de danskere, der oplever, at det her indgreb foretages uden en dommerkendelse. Når man er derhjemme, skal man være tryg og kun lukke folk ind, som er velkomne”, siger Dansk Folkepartis gruppeformand, Peter Skaarup blandt andet til Berlingske.

I byggeriet betegner man myndighedernes kontrolmulighed som en succes, der har bidraget til at bekæmpe en stor del af den unfair konkurrence, som regelrette byggevirksomheder har oplevet – ikke mindst på villavejene, og derfor advarer man her mod at fjerne adgangen.

”Vi har haft glæde af et godt og effektivt redskab mod useriøse virksomheders overtrædelser af danske spilleregler. Vi ved, at der nogle steder sjuskes med såvel skattebetaling, arbejdsmiljø og arbejdsforhold, og derfor er vi også parate til at finde praktiske og effektive løsninger”, siger adm. direktør i Dansk Byggeri, Lars Storr-Hansen i en pressemeddelelse og fortsætter:

”Det er måske værd at minde om, at de boligejere, som nu skal beskyttes mod overgreb, faktisk er de selvsamme, som ofte har iværksat de ulovlige aktiviteter. Der sker mig bekendt ikke indtrængen på privat grund uden grund. Det har vi ingen grund til at betvivle, og derfor er det også uheldigt at hæve den ideologiske fane så højt, at benene slipper jorden”.

Dansk Håndværk er enig

At man bør genoverveje at fjerne adgangen er Dansk Håndværk enig i.

”Vi mener, at det er et nødvendigt værktøj, og derfor var vi også fortalere for, at muligheden blev indført”, siger Morten Frihagen, direktør i Dansk Håndværk til Licitationen – Byggeriets Dagblad, og stiller også spørgsmålstegn ved, om det reelt er et problem med myndighedernes ekstra beføjelse.

”Vi har ikke hørt eksempler på, at Skat har misbrugt muligheden. Omvendt synes vi faktisk, at Skat har vist, at de godt kan håndtere det”, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.11