23948sdkhjf

Ny minister vil have fokus på Femern

Transport- og bygningsministeren er bekymret over uventet lav EU-støtte og vil nu mødes med projektets vigtigste aktører
Forligskredsen bag Femern Bælt-forbindelsen har den 2. juli i år drøftet situationen, efter at Europa-Kommissionen har meddelt, at projektet får en EU-støtte for perioden 2016-2019 på knap 4,4 mia. kroner.

Forligskredsen, som består af Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, De Konservative, Socialdemokraterne, SF og Radikale, noterer sig dermed, projektet kun får tildelt halvt så meget som forudsat i projektets seneste finansielle analyse.

”Jeg og forligskredsen finder det bekymrende, at Europa-Kommissionen ikke har tildelt højere støtte til dette store og vigtige projekt, der vil skabe vækst og arbejdspladser og binde Europa sammen. Jeg vil gøre mit til, at vi får så meget EU-støtte som overhovedet muligt”, siger transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt (V) og tilføjer:

”Vi skal også have styr på, hvad tidshorisonten for den tyske myndighedsgodkendelse betyder for, hvor meget af den tildelte støtte vi faktisk har mulighed for at udnytte”.

Forligskredsen har besluttet at holde fast i den beslutningsproces, der er anført i anlægsloven fra april måned, herunder den i maj aftalte forlængelse af anlægsperioden til 2024. Det indebærer, at forligspartierne til efteråret vil mødes igen for at tage stilling til projektets videre forløb på baggrund af både den tildelte støtte fra EU, nye priser fra entreprenørerne og en status for den tyske myndighedsgodkendelse.

Men transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt vil allerede i løbet af sommeren arrangere møder med de ansvarlige aktører både på EU-plan i Bruxelles, i Tyskland og med Femern A/S herhjemme.

”Projektet er i en afgørende fase nu og kræver fuldt fokus. Det nytter ikke at sidde på hænderne og håbe på, at problemerne forsvinder af sig selv. Jeg vil nu både tage kontakt til transportkommissæren og delstatsregeringen i Kiel og herhjemme til Femern A/S for at få sat en række møder op”, siger han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.189