23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Ingen grund til frygt

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad
Den røde blok i Folketinget har det endnu rigtigt svært med, at det er en blå regering der sidder ved magten. Således rejses alle advarselssignaler nu i forhold til social dumping, og man er fra dele af den røde bloks side meget ”bekymrede” for hvad der nu sker, når blå blok tager fat.

Der er ikke mange i Danmark, der reelt går ind for social dumping. Det betyder dog ikke, at der ikke kan være en social slagside, som skal rettes op. Men at man ønsker at sætte lidt mere gang i aktiviteterne med forskellige økonomiske incitamenter, betyder bare ikke nødvendigvis, at vi skal arbejde for 30 kroner i timen, uden pension og overtidsbetaling.

Når så Dansk Industri er ude med en række råd om, hvordan man i et samfund, hvor der overordnet set er nogenlunde styr på social dumping, kan tjene flere penge på bundlinjen, så hænger det sammen med, at der er faktisk er en række ret enkle værktøjer, der kan hjælpe til, at virksomheden får mere ud af det, vel at mærke på en måde, så også medarbejderne kan være med.

Der handler blandt andet om mere fleksibilitet i produktionen og dermed også i arbejdstiden, og det handler i høj grad om at styre kapacitetsomkostningerne. Det vil sige at tilpasse produktionsapparatet til aktivitetsniveauet.

DI siger også ”tryk lønnen” og det er helt ok at forhandle løn med medarbejderne, så længe det foregår på overenskomstmæssige vilkår. Danmark har ganske vist øget konkurrenceevnen lidt, men det er ikke nok. Betalte pauser og frokost er også noget vi i forvejen klandrer det offentlige for med de omkring 17 mia. kroner, der omregnet i tid, bruges på at spise frokost.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.158